Slepi nogometaš Behzad Zadaliasghari je na paraolimpijskih igrah dosegel spektakularen gol.
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · šport

Slepi nogometaš Behzad Zadaliasghari je kljub slepoti pravi velemojster nogometne igre, kar je dokazal tudi na paraolimpijskem nogometnem obračunu z maroško izbrano vrsto, na katerem je zabil gol, ki mu ga lahko zavidata celo Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. To mojstrovino si preprosto morate ogledati. V vsakim ogledom je ta dosežek vreden večjega občudovanja!

Iranski slepi nogometaš Behzad Zadaliasghari, ki s svojo državo nastopa na paraolimpijskih igrah v Riu, je na nogometni tekmi proti Maroku dosegel spektakularen gol, vreden največjih mojstrov nogometa, ki se ga ne bi sramovala niti Messi niti Ronaldo. Slepi nogometaš najprej v slogu največjih velemojstrov nogometne igre preigra štiri nogometaše, preden premaga še maroškega vratarja.

Čeprav se vzdevek ‘Lionel Messi slepega nogometa‘ drži francoskega branilca Yvana Wouandjija, pa si ga definitivno zasluži tudi Behzad Zadaliasghari.

PREBERITE ŠE: Naj gol: Lionel Messi dosegel najlepši zadetek v sezoni 2015/16

V nogometu za slepe so se nedavno preizkusili tudi Lionel Messi in nekateri drugi člani Barcelone (Ivan Rakitić, Sergio Busquets, Jordi Masip in Sergi Roberto), ki so se zoperstavili španski paraolimpijski reprezentanci. Kako so se odrezali v preigravanju in streljanju kazenskih strelov s prevezo čez oči, si lahko ogledate v nadaljevanju.

Pri slepem nogometu so pravila prilagojena fizičnim omejitvam tekmovalcev. Poteka med slepimi in slabovidnimi nogometaši (vsaka ekipa ima pet igralcev), ki morajo zaradi izenačitve pogojev čez oči nositi prevezo. Iz tega so izvzeti vratarji, sodnik in vodniki ob zelenici, ki vidijo, kaj se dogaja na sicer precej manjšem igrišču, ki je ograjeno z napihljivo pregrado.

Žoga oddaja zvočni signal, da jo lahko nogometaši locirajo, polčas pa traja 25 minut.


Zamenjava vlog Če bi ženske razmišljale po moško in bi se moški vedli kot ženske Kdo je boljši Terminator? Joseph Baena ali njegov oče Arnold Schwarzenegger? Schwarzi mlajši kot Terminator: sin Arnolda Schwarzeneggerja po stopinjah očeta Bella Hadid Bella Hadid – model leta 2016 po izboru revije GQ Ženske ujete med doživljanjem orgazma. Nezaigrani portreti žensk, posneti v trenutku orgazma · · · ·