Smučarski skoki v tandemu
Utrip mesta · šport

Slovenca izvedla prvi smučarski skok v tandemu! Skakalca Rok Urbanc in Jaka Rus sta se vpisala v zgodovino kot prva skakalca na svetu, ki sta skočila v tandemu. Po planiški skakalnici K41 sta se namreč spustila na enem paru smuči! Pristala sta pri 35 metrih in postavila svetovni rekord v smučarskih skokih v tandemu. Izjemni skok si lahko ogledate v videoposnetku. Še enkrat, ne, ne vidite dvojno!

Slovenci spet premikamo meje mogočega. Rok Urbanc in Jaka Rus sta namreč izvedla prvi smučarski skok v tandemu! Ste mislili, da so skoki s padalom v tandemu nekaj norega? Potem si oglejte videoposnetek smučarskega skoka v tandemu omenjenih skakalcev, ki sta v Planici spisala zgodovino in v sploh prvem tovrstnem skoku pristala pri 35 metrih in s tem postavila nov mejnik.

PREBERITE ŠE: Vse zmage Petra Prevca

Skok na enem paru skakalnih smuči sta slovenska skakalca izvedla na največji od malih skakalnic (K41), in sicer 18. februarja 2016. Dogodek je organiziralo mlado zagonsko podjetje iz Slovenije Trainers4me, katerega solastnica je srbska teniška zvezdnica Ana Ivanović.

Kolesarji proti vetru Orkanski veter kolesarje ustavil in razmetaval kot listje Trismučnik Hillstrike snowtrike Hillstrike Snowtrike: slovenski trismučnik na Kickstarterju Nosljive sani Sled Legs Sled Legs: nosljive sanke Ljubno 2016 Ljubno 2016 – skakalni praznik na Ljubnem na novi skakalnici · · ·