fbpx

Vrhunski družinski pobeg: Falkensteiner Family Resort Lido nudi fantastično alpsko doživetje

Odkrijte igrišče na strehi sredi alpske pokrajine v Casteldarnu v Italiji

Foto: booking.com
Zadnjič posodobljeno:

Falkensteiner Family Resort Lido, zgodovinski hotel, ki leži v dolini Pustertal, se ponovno odpira v prenovljeni podobi z izjemnim igriščem na strehi, ki je zasnovano tako, da navduši tako otroke kot odrasle. Potopite se v svet avanture, športa in sprostitve v tem prenovljenem alpskem raju.

Družinsko letovišče  – Falkensteiner Family Resort Lido – v kraju Casteldarne v Italiji, ki leži v idilični dolini Pustertal, je z nedavno prenovo in razširitvijo studia noa* na novo definiralo družinske počitnice. Ta zgodovinski hotel, ustanovljen leta 1957, se zdaj ponaša z osupljivim igriščem na strehi, ki je polno možnosti za šport in zabavo. Revitalizirano letovišče obljublja, da bo očaralo obiskovalce s svojo brezhibno mešanico alpske pokrajine, inovativne arhitekture in družinskih izkušenj.

Vizija za prenovo je bila ustvariti harmoničen prostor, kjer se lahko družine povežejo in ustvarijo spomine. Studio noa* je to dosegel z integracijo hotelskega kompleksa z okoliškim alpskim okoljem z izjemno valovito strešno konstrukcijo. To edinstveno igrišče na strehi, ki se razteza na 300 metrov v dolžino in pokriva površino 4.900 kvadratnih metrov, ponuja vse leto športne in zabavne vsebine.

Falkensteiner Family Resort Lido
Foto: noa* / Alex Filz

Gostje lahko prečkajo streho po krožni poti, kjer bodo našli rekreacijski park z različnimi postajami za šport in zabavo. Na vzhodnem pobočju je 163 metrov dolga smučarska proga z vlečnico, ki je namenjena predvsem otrokom. Umetno dno omogoča celoletno uporabo, kot tudi drsališče na najvišji točki strehe. Zahodna stran ponuja velik fitnes, stezo za bobby car, dvignjen mini pustolovski park ter igrišče za nogomet, košarko in druge aktivnosti. 120 metrov dolg vodni tobogan se vije nad jezerom do podzemnega prostora z dodatnimi igralnimi conami in bazenom.

Po celotnem kompleksu so zelene površine prepredene, da ustvarijo kontinuiteto z okoliškimi gozdovi. Ta pristop trajnostnega oblikovanja poudarja močno povezavo med hotelom in alpsko pokrajino. Poleg tega je bila fasada hotela prenovljena z naravnimi lesnimi vzorci in enobarvno shemo, ki spominja na estetiko tradicionalnih alpskih hlevov.

Falkensteiner Family Resort Lido
Foto: noa* / Alex Filz

Znotraj letovišča so igrivi in otrokom prijazni oblikovalski elementi združeni s sklicevanjem na naravno okolje. Restavracija ponuja gostom pogled na jezero in ima dekor, ki ga je navdihnil okoliški gozd, sedeži v obliki lilij in svetilke, ki spominjajo na trstiko. Samopostrežni prostor ustvarja živahno tržno vzdušje s postajami različnih oblik, ki so namenjene tako odraslim kot otrokom.

Foto: noa* / Alex Filz
Foto: noa* / Alex Filz

Hotelski vhod in recepcija sta bila preoblikovana tako, da vključujeta okrogle oblike, svetle barve in okraske, ki se nanašajo na floro in favno gozda. Prijeten prostor z gugalnicami in vrtiljaki za otroke dopolnjuje bivalni prostor za starše.

S 36 novimi sobami v letovišču se skupno število povzpne na 118, s posebnim poudarkom na družinam prijaznih nastanitvah. Vsaka soba ima ločene prostore za starše in otroke, ki jih ločuje drsna pregrada, in veliko kopalnico z umivalniki na različnih višinah. Otroški del ponuja tri ležišča, od katerih je eno ležišče gnezdece po navdihu sokola, simbola hotela. Tudi ko ni zasedeno, gnezdo-gnezdo ponuja otrokom zabaven in igriv prostor.

Foto: noa* / Alex Filz
Foto: noa* / Alex Filz

Doživite Falkensteiner Family Resort Lido v kraju Casteldarne v Italiji, kjer vas čakajo nepozabni družinski spomini sredi dih jemajoče alpske pokrajine. Rezervirajte svoje bivanje zdaj in se podajte na pustolovščino, kot je še ni bilo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.