fbpx

Zmanjšajte bolečine v hrbtenici in spodbudite produktivnost: to je StorkStand, pametna miza za delo stoje!

StorkStand je pametna in cenovno ugodnejša alternativa tradicionalnim mizam za delo, ki pa še vedno prinaša vse prednosti svojih dražjih “kolegic”.

Številne študije so večkrat pokazale in dokazale objektivne in jasne koristi uporabe miz, pri katerih med delom stojimo: s tem naj bi ublažili bolečine v zgornjem delu hrbta in vratu za več kot 50 odstotkov, zmanjšali možnosti za srčne bolezni, spodbudili produktivnost in celo pokurili okoli 250 kalorij vsako uro, ko stojimo. In čerpav je v navadi, da imajo sodobne mize za delo stoje pretirane cene, eno podjetje ponuja pametno in cenovno ugodnejšo alternativo tradicionalnim mizam za delo, ki pa še vedno prinaša vse prednosti svojih dražjih “kolegic”.

Miza StorkStand
Miza StorkStand

Miza StorkStand deluje tako, da se jo pritrdi na sprednji del pisarniškega stola, s pomočjo gravitacije/lastne teže in edinstvene zasnove pa ostane na mestu. Izdelana je iz naravnega lesa in aluminija, zato lahko podpre okoli 22 kilogramov teže. Z dobrimi šestimi centimetri debeline in površino v izmeri 50 x 40 cm lahko “gosti” tudi 17-inčne prenosnike, pa še vedno ostane prostor za zunanjo miško. Združljiva je z več kot 90 odstotki obstoječih pisarniških stolov na trgu. Na voljo je v beli ali črni, miza Storkstand pa je trenutno na voljo za okoli 150 evrov.

Najboljše mize za delo stoje po izboru uredništva

Posturite Opløft

Začnimo kar z najbolj oblikovno dovršenim izdelkom. Nastavek, ki ga namestimo na vrh že obstoječe mize, je delo Skandinavcev, ki bo delovno okolje samo polepšal. Skrbno izbrani kakovostni materiali in poudarek na detajlih bodo izkušnjo samo še izboljšali. Plinsko vzmetenje bo nastavek počasi spuščalo ali dvigalo, vse do višine 42 cm. Nanj bomo lahko namestili do 14 kg bremena, kar bo dovolj za monitor in prenosnik. Želeli bi si še dodatnega stojala, da bi monitor stal više v višini oči, a je treba takšno stojalo kupiti posebej.

1home Sit-Stand

1home Sit-Stand
1home Sit-Stand

Podobna rešitev kot tista zgoraj, a cenovno ugodnejša. Uporabnost ostaja povsem enaka, le dizajn ni tako vpadljiv. 1home nam tu ponudi kovinsko ogrodje in delovno površino iz lesa (vezana plošča). Nastavek se lahko dvigne do višine 43 cm ter drži težo do 13 kg.

Yo-Yo Desk

Yo-Yo Desk
Yo-Yo Desk

Gre za najbolj prodajan nastavek za mizo v spletni trgovini Amazon. Dizajn tukaj zamenja praktičnost, saj je Yo-Yo Desk mogoče naročiti v treh različnih širinah delovne površine. Pa še dodatno poličko za tipkovnico in miško dobimo zraven. Nastavek, izdelan iz aluminija, lahko s pomočjo plinske vzmeti dvignemo do 50 cm, obremenimo pa ga lahko do 15 kg.

Slypnos Sit Stand

Slypnos Sit Stand
Slypnos Sit Stand

Tudi tukaj smo iskali denarnici prijaznejšo rešitev, ki ravno tako več kot odlično služi svojemu namenu. Plinsko vzmetenje kovinski nastavek dvigne do višine 43 cm, najvišja dovoljena teža zgornje delovne površine pa je 13  kg. Na vrhu najdemo tudi vdrtino, ki je namenjena naslanjanju tabličnega računalnika ali telefona.

FlexiSpot E2B

FlexiSpot E2B
FlexiSpot E2B

Ena izmed možnosti je izbira ogrodja mize, ki zahteva lasten izbor delovne površine (deske, lesene ali kovinske, na kateri bomo delali). Ta lahko potem služi kot običajna miza ob kateri sedimo ter kot miza za delo stoje. Čar nakupa ogrodja je v tem, da se to ne samo dvigne do 120 cm, temveč tudi razširi do 160 cm, v kolikor potrebujemo več delovne površineKovinsko ogrodje bo zraven prišlo z upravljalnikom, prek katerega upravljamo višino naše mize.

Songmics Bamboo

Songmics Bamboo
Songmics Bamboo

Gre za precej preprostejšo rešitev, ki uporabniku vseeno dovoli precej svobode. Zaradi svoje lahke konstrukcije ga bomo brez težav prenašali z mize na mizo. Nastavek iz vezane plošče v višino meri največ 45 cm, zraven pa dobimo dve polički, ki jih nataknemo na želeno višino. Songmics bo zdržal do okoli 19 kg teže.

Flytta 1

Flytta 1
Flytta 1

Gre za dobitnika nagrade za najboljšo mizo za delo stoje. Flytta se upravlja s pritiskom na gumb, ki je nameščen pod mizo, zelo tih elektromotorček pa mizo dvigne do 121 cm. Nosilnost znaša kar 80 kg. Izbrati je mogoče med več velikostmi delovne površine, kot tudi med različnimi barvami. Frytta 1 je primerna za uporabnike do 185 cm, kdor je višji pa mora poseči po modelu Frytta 2.

BONUS: Duronic DM-MAT1

Duronic DM-MAT1
Duronic DM-MAT1

Kot je bilo povedano v uvodu, je stati bolj zdravo kot sedeti. To pa ne pomeni, da se bomo s tem rešili vseh bolečin, ki nam jih prinaša stanje pri miru. Odgovor na to leži v blazinah, na katerih stojimo med delom. Naša stopala niso ravna, zato se ne razumejo najbolje z ravnimi tlemi. Blazina DM-MAT1 je mehka in bo lepo objela vaše stopalo, zaradi česar se bo teža telesa razporedila bolj enakomerno. Duronic uporabo blazine priporoča za vsako opravilo, ki zahteva delo stoje, tudi kuhanje.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!