Osojnik - hidrogizma_pixelpoint
29. nov
V zraku · dan za

Eden pomembnejših festivalov novomedijske umetnosti Pixxelpoint bo zoper približeval informacijske tehnologije širšemu občinstvu.

do
Nova Gorica
Javni zavod Kulturni dom Nova Gorica
Ni podatka

Mednarodni festival novomedijske umetnosti že štirinajsto leto seznanja predvsem mlajše generacije z drugačnimi možnostmi uporabe računalnika. ”V svetu, ki se prav s pomočjo novih tehnologij neustavljivo spreminja, se nam zdi razumevanje osnov tehnokulturnega razvoja, kot del splošne izobrazbe, nadvse pomembno. Prav umetnost (novomedijska) pa je lahko tisto sredstvo, preko katerega se informacijske tehnologije pretvorijo v izraz, ki je ljudem bližji in razumljivejši,” so zapisali organizatorji. Projekt vzpodbuja umetniško in teoretsko ustvarjalnost na obmejnem področju ter hkrati razvija čezmejno sodelovanje na inventivnem polju novih medijev.

Tema letošnjega festivala je DE.fragmentacija – pojem, ki izhaja iz tehnologije, natančneje iz računalniškega sistema hranjenja podatkov, kjer gre za preurejanje informacij za doseganje hitrejših časov podajanja le-teh.

140397707 29. november, 2013 Plezalni dnevi v Kranju Manouche Mensi Fensi 29. november, 2013 Akcija ”Hočem se Igrati Varno” ob svetovnem dnevu boja proti aidsu 03Dre_Hocevar_foto_Emra_Islek 29. november, 2013 Festival Boben in Lajna Pop-up Dom 28. november, 2013 Pop-up Dom odpira vrata za mlade ustvarjalce · · ·