fbpx

4 edinstveni muzeji, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju

Foto: C-cagnin / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Če ste pravi svetovni popotnik in ljubitelje moderne arhitekture, vam svetujemo, da na svoj seznam želja dodate te štiri edinstvene muzeje. In eden izmed njih se nahaja pri naših sosedih!

Muzej sodobne umetnosti Niteroi – Rio de Janeiro, Brazilija

Ne, ni leteči krožnik. Muzej sodobne umetnosti Niteroi s pogledom na morje in panoramskim pogledom na zaliv Guanabara, Rio de Janeiro in goro Sugarloaf je edinstven. Njegova sodobna zgradba, ki jo je zasnoval Oscar Niemeyer, je videti kot neznani leteči prdmet, ki je ravno pristal na robustni pečini. Do muzeja lahko pridete s trajektom, nato pa vas čaka približno 15 minut hoje do notranje strani muzeja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAC Niterói 🛸 (@macniteroi)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAC Niterói 🛸 (@macniteroi)

Muzej zlata – Bogota, Kolumbija

Ste že slišali za legendo o El Doradu? Rečeno je, da je bilo v 16. stoletju južnoameriško mesto v celoti izdelano iz zlata. Raziskovalci in osvajalci so verjeli mitu in prepotovali velike razdalje, da bi našli dragocene zaklade. Napadali so mesto, da bi si prilastili bogastvo in ukradli zlato, a El Dorada niso nikoli našli.

Muzej, imenovan tudi El Museo del Oro, vsebuje približno 34.000 zlatih kosov, zaradi česar je najobsežnejša zlata zbirka na svetu. V njem imate priložnost spoznati kolumbijsko zgodovino, obkroženi z dragocenimi predmeti v dveh nadstropjih. Ko boste stali blizu starih luksuznih predmetov, se boste počutili nadrealistično.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Museo del Oro de Colombia (@museodeloro)

Podvodni muzej umetnosti – Cancun, Mehika

V kolikor boste počitnice preživeli v Mehiki ali blizu Yucatana morate obiskati muzej podvodne umetnosti. Muzej sodobne umetnosti MUSA (Museo Subacuático de Arte) se nahaja v vodah med Cancunom, Isla Mujeres in Punta Nizuc. Avtorji projekta so Jaime González Cano, direktor narodnega morskega parka, Roberto Díaz Abraham, predsednik Cancunskega pomorskega združenja in angleški kipar Jason deCaires Taylor. Muzej obsega 500 skulptur v naravni velikosti in je eden največjih in najambicioznejših podvodnih umetnih znamenitosti na svetu. Zamrznjeni v času boste videli množico žensk, moških in otrok, imobiliziranih v svojih dejanjih in zajetih v vse oblike življenja: alge, ribe, korale in pesek. Muzej si seveda ogledate tako, da se potopite pod vodo, kot potapljač. Na voljo so lokalni inštruktorji, ki trenirajo neizkušene potapljače.

Gorski muzej Messner – Bolzano, Italija

Gorski muzej Messner, ki se nahaja na vrhu Kronplatza na 2.275 metrih, je namenjen ljubiteljem alpinistov. V smučarskem središču Južne Tirolske, spektakularna arhitektura muzeja, ki jo je oblikovala Zaha Hadid, širi vašo vizijo na alpske vrhove Zillertal, Ortler in Dolomite. Za obisk muzeja ne potrebujete pohodnih čevljev, saj je muzej dostopen po gorski železnici. Zasnova muzeja je osupljiva, panoramski pogled pa navdihujoč. Ne glede na sezono, ko ga obiščete, boste občudovali prostrano pokrajino.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!