5 delov telesa, kjer tetoviranje najmanj boli (in 5, kjer najbolj)

Pravijo, da je za lepoto treba potrpeti. Mi pa vam povemo, kako lahko za lepoto potrpimo manj. To je 5 delov telesa, kjer tetoviranje najmanj boli + 5 delov, kjer je to najbolj boleče.

Kje tetoviranje najmanj boli in kje najbolj? Tetovaže so namreč danes nekaj povsem običajnega, zato se ne bi čudili, če bi se želeli tetovirati tudi vi.

Tetovaže nas zlahka spomnijo na določene trenutke v življenju. Mogoče želite ovekovečiti spomin na neko ljubo osebo. Ali pa ovekovečiti pomemben dogodek, ki se vam je zgodil in vam veliko pomeni. Lahko pa, da so vam tetovaže preprosto všeč in si je pač močno želite. Razlogov zanje je torej ogromno. Delov telesa, kjer njen nanos ne boli, pa bolj malo.

Izberite dele telesa, kjer tetoviranje manj boli
Izberite dele telesa, kjer tetoviranje manj boli

Če izberete manjšo tetovažo, boste za tistih nekaj minut že malce potrpeli. A če se odločite za večurni poseg, kuhalnica med zobmi ne bo dovolj, da ublaži bolečine. Zato je treba premišljeno izbrati tudi del telesa, ki ga bo tetovaža krasila. Deli, ki so bolj mesnati, so bolj primerni za zbadanje, saj je to manj boleče. Na predelih, kjer je koža bliže kostem, pa lahko zaradi bolečine tudi podnevi vidimo zvezde.

5 delov telesa, kjer tetoviranje najmanj boli

Ramena

Bodisi da ste suhi bodisi bolj močni, ramena so vedno oblečena v mišice, zato so več kot primerna za tetoviranje. Poleg tega na ramenih živci niso tako občutljivi kot drugod. Zato se ljudje praviloma najprej odločijo za tetovažo na ramenih. Na teh lahko tudi učinkovito preizkusite svoj prag bolečine. Če je že na ramenih prehud, potem vam verjetno tetovaža pač ni usojena. Ali pa pripravite kuhalnico za med zobe in robčke za solze.
Večina profesionalnih tetovatorjev bo poskrbela, da bo poseg čim manj boleč, še posebno če jim prej poveste, da je to za vas prvič. Dobra novica je pa tudi ta, da se bo vaše telo na bolečino sčasoma navadilo.

Tetovaža rok
Tetovaža rok

Hrbet

Zanimivo, a hrbet tudi spada med predele telesa, kjer tetoviranje najmanj boli. Pa čeprav je tik ob hrbtenici, od koder se po telesu prepreda živčevje. Hrbet je hvaležna lokacija za tetovaže, predvsem zaradi svoje velikosti. Na njem se lahko odločite za veliko večje tetovaže, ki bodo vsebovale veliko več podrobnosti. Poleg tega pa bo tetovaža videti carsko, ko boste oblekle kakšno večerno obleko.

Stegna

Še en z mišicami bogat predel telesa, ki se ne boji biti tetoviran. No, seveda morate paziti, da za tetovažo ne izberete notranjega dela stegen, ki je bolj občutljivo od sprednjega in zunanjega dela. Poleg tega je to idealen kraj, če svoje tetovaže nočete pokazati prav vsakemu. Ko nosite hlače, je namreč ne bo nihče opazil.

Spodnji del rok

Natančneje podlaket. Če se boste držali predela med komolcem in zapestjem, tetoviranje ne bi smelo biti preveč boleče. Ker področje vseeno ni tako zelo veliko, si boste na njem zelo verjetno omislili manjše tetovaže.

Tetovaže na nogah
Tetovaže na nogah

Zadnjica

Za to se bodo verjetno najbolj odločale predstavnice ženskega spola. In dobra novica: tetoviranje tam ne boli! Pri tem ni pomembno, ali ste suhe ali močnejše, zadnjica je nasploh najbolj mesnat del telesa. Idealen kraj za intimno tetovažo, ki jo bo lahko občudovala le vam najbolj posebna oseba.

5 delov telesa, kjer je tetoviranje najbolj boleče

Prsni koš

Tako kot hrbet je tudi prsni koš zelo velik in primeren za večje tetovaže. A vedite, da se morate nanj malce bolj pripraviti. Rebra so tik pod kožo in iglično zbadanje v tem predelu ne ravno žgečka, če razumete.

Obraz

Na obrazu je ogromno čutnih senzorjev, ki ne bodo veseli zbadanja. Tudi nasploh je obraz izjemno občutljiv na poškodbe, saj nam zelo hitro oteče. Že res, da so si obrazne tetovaže omislili skoraj vsi novodobni raperji čez lužo, a naj vam to ne bo v spodbudo.

Tetovaža dlani je lepa, a izjemno boleča
Tetovaža dlani je lepa, a izjemno boleča.

Boki

Še en del telesa, za katerega se nemara zdi, da ni občutljiv, ampak verjemite, je. Raje se odločite za zadnjico ali hrbet.

Bradavice ali genitalije

Če je kje več čutnic, potem so to bradavice oziroma genitalije. To so deli telesa, s katerimi se ravna nežno. Zbadanje igle na teh predelih boste občutili, kot bi vas zbadali z nožem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!