fbpx

Audi Q4 e-tron: električni SUV, ki z vsako verzijo postaja boljši

Audi Q4 e-tron
Foto: Audi

Audi Q4 e-tron je vedno bil kot tisti lep fant ali dekle v razredu – vsi so ga želeli pogledati, a mu je nekaj manjkalo. No, zdaj je Audi dodal tisto "nekaj", kar je manjkalo. Baterija z vsaj 77 kWh kapacitete. To je kot dodati espresso shot v vašo že močno kavo. Audi je končno ugotovil, da v premium segmentu ni prostora za kompromise, še posebej, ko gre za doseg.

Audi je v prvi polovici leta 2023 dosegel rast prodaje za 51,2 odstotka. In kdo je zvezda tega električnega šova? Seveda, družina Audi Q4 e-tron.

Zdaj, ne zavedajmo se, Audi Q4 e-tron ni ravno balerina. Ni najlažji električni avto na trgu in tudi ne najbolj aerodinamičen. Toda s to baterijo? Lahko se odpeljete na kavo v Trst in nazaj, ne da bi se znojili glede dosega. To je približno 400 realnih kilometrov dosega, kar je več kot dovolj za večino vaših pustolovščin.

In potem je tu še vse ostalo. Baterija se napolni od 10 do 80 odstotkov v manj kot pol ure. Modeli s pogonom na zadnja kolesa ponujajo največjo moč DC polnjenja 135 kW, medtem ko modeli quattro dosegajo največjo moč DC polnjenja 175 kW. To je hitreje, kot lahko pojeste hamburger! Pogonski sistem je kot Thorov kladivo za električne avtomobile. Modeli z zadnjim pogonom imajo 210 kW (286 konjskih moči) in pospešijo od 0 do 100 km/h v 6,7 sekundah. To je hitreje, kot lahko rečete “Audi Q4 e-tron je zakon!” In za tiste, ki želite še več, obstajajo tudi modeli quatro z 250 kW (340 konjskih moči), ki pospešijo do avtocestne hitrosti v pičlih 5,4 sekunde. Končna hitrost? Držite se, ker vsi modeli dosežejo 180 km/h. prej so bili omejeni na 160 km/h, kar je odločno premalo za Nemške avtoceste.

Foto: Audi
Ampak to še ni vse. Audi je poskrbel tudi za tiste, ki uživajo v vožnji. Novo nastavitev podvozja izboljšuje ravnotežje za še večje udobje, zabavo pri vožnji in stabilnost. In če mislite, da je to vse, počakajte, da slišite o asistenčnih sistemih. Novost je tudi asistiranje pri menjavi pasov v kombinaciji z adaptivnim tempomatom za hitrosti nad 90 km/h. Sistem uporablja podatke iz zadnjega radarskega senzorja in bele puščice na instrumentni plošči ter v projiciranem zaslonu na vetrobranskem steklu kažejo vozniku, ali je varno zamenjati pas.

In za konec, ker Audi ve, da je zvok pomemben, so dodali tudi “karakterni zvok”. Tako boste slišani, ko boste prihajali, in ne, to ni zvok vašega najljubšega rock banda, ampak zvok, ki bo zagotovo pritegnil pozornost.

Foto: Audi
Torej, če iščete električni avto, ki ni le avto, ampak je doživetje, potem je Audi Q4 e-tron prava izbira za vas. Z vsako “verzijo” postaja vse boljši in boljši.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.