fbpx

BMW razkriva osveženi BMW X5 M in BMW X6 M Competition za leto 2024 z blagim hibridnim pogonskim sklopom V8

BMW X5 M in X6 M Competition dobita močno osvežitev s tehnologijo 48 V in elektrifikacijo

Foto: BMW

BMW je razkril osvežena modela 2024 X5 M Competition in X6 M Competition, ki se ponašata z novim blagim hibridnim pogonskim sklopom V8 s tehnologijo 48 V, ki ponuja še bolj odziven prenos moči. Posodobljene različice priljubljenih športnih terencev M Competition so opremljene s tanjšo zasnovo žarometov, novo črno ledvičko in novimi barvami zunanjosti. Notranjost avtomobilov je opremljena z ukrivljenim zaslonom BMW, ki združuje 12,3-palčni informacijski zaslon in 14,9-palčni nadzorni zaslon v enem okvirju. X5 M Competition se začne pri 123.295 $, X6 M Competition pa pri 128.195 $. Cene se seveda razlikujejo glede na trg.

BMW je posodobil svojo linijo visokozmogljivih vozil z novima modeloma 2024 – BMW X5 M Competition in BMW X6 M Competition, ki se ponašata z osveženim zunanjim dizajnom, izboljšanimi digitalnimi funkcijami in zmogljivim blagim hibridnim pogonskim sklopom V8. Posodobljeni modeli še naprej uporabljajo 4,4-litrski twin-turbo motor V8, vendar zdaj z 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, ki zagotavlja 12 konjskih moči (9 kilovatov) in 147 funt-čevljev (199 njutonmetrov) navora.

Ta posodobljeni pogonski sklop nudi boljše zmogljivosti pri pospeševanju, skupaj z izboljšano učinkovitostjo goriva, čeprav BMW še ni objavil konkretnih številk. Motor V8 ima tudi vrsto novih komponent, vključno s križnim izpušnim kolektorjem, ojačanim pogonom ročične gredi in električno krmiljenim izpustnim ventilom za turbo motorje, med drugim. V upanju, da se kot pravi BMW ne bo toliko kvaril.

Foto: BMW

Modela 2024 X5 M Competition in X6 M Competition lahko pospešita od 0 do 100 km/h (62 mph) v 3,7 sekunde, z elektronsko omejeno najvišjo hitrostjo 155 mph (249 km/h). Poleg tega izbirni M Driver’s Package poveča to hitrost na 285 km/h (177 mph). Seveda za doplačilo, ker je pri BMW popolnoma običajna praksa tudi pri najdražjih modelih.

Video X5 M in X6 M Competition

Novi modeli so opremljeni z novim osemstopenjskim menjalnikom M Steptronic z Drivelogic, ki ima krajša prestavna razmerja za prve tri zobnike. Poleg tega novo oljno korito iz litega aluminija s hladilnimi rebri in povečano kapaciteto tekočine pomaga ohranjati gladko delovanje menjalnika.

Foto: BMW

V notranjosti imata modela X5 M Competition in X6 M Competition nov ukrivljen zaslon BMW, ki združuje 12,3-palčni informacijski zaslon in 14,9-palčni nadzorni zaslon v enem okvirju. Kabina je standardno opremljena z oblogami iz ogljikovih vlaken, kupci pa lahko izbirajo tudi med možnostmi, kot sta Fineline Black ali Silver Ash Root Open Pore les.

Zunanjost modelov se ponaša z osveženim dizajnom, z novimi, tanjšimi žarometi in črno ledvičko. Nove barve zunanjosti vključujejo kovinsko sivo Brooklyn, kovinsko zeleno Isle of Man in kovinsko Frozen Pure Grey. Oba modela X5 M Competition in X6 M Competition sta standardno opremljena z 21-palčnimi M platišči iz lahke zlitine spredaj, skupaj z 22-palčnimi M platišči iz lahke zlitine zadaj. Kot dodatna oprema so na voljo tudi kovana M platišča iz lahke zlitine enakih dimenzij.

Posodobljeni modeli imajo tudi razširjeno izbiro sistemov za pomoč vozniku, vključno s sistemi za avtomatizirano vožnjo in parkiranje, in veliko večjo izbiro digitalnih storitev, kot tudi znani M koncept upravljanja/upravljanja z novimi digitalnimi storitvami.

Na splošno modela BMW X5 M Competition in X6 M Competition iz leta 2024 ponujata zmogljiv in osvežen pogled na segmenta priljubljenih luksuznih vozil Sports Activity Vehicle in Sports Activity Coupé.

Foto: BMW

V notranjosti sta BMW X5 M Competition in X6 M Competition nadgrajena z novim ukrivljenim zaslonom BMW. Združuje 12,3-palčni zaslon z informacijami in 14,9-palčni nadzorni zaslon v enem okvirju. Kabina je standardno opremljena z oblogami iz ogljikovih vlaken, vendar lahko kupci izberejo možnosti, kot sta Fineline Black ali Silver Ash Root Open Pore les.

Najnovejša generacija BMW-jevega iDrive-a, ki temelji na operacijskem sistemu BMW 8, prinaša nove digitalne storitve za X5 M Competition in X6 M Competition. Standardni BMW Live Cockpit Professional ima tudi zaslon BMW Head-up in navigacijski sistem BMW Maps v oblaku skupaj s funkcijo razširjenega pogleda. Kadarkoli vozilo miruje, lahko voznik in sovoznik na nadzornem zaslonu uživata v pretočni vsebini YouTuba in aplikacije Bundesliga v avtomobilu.

Oba modela sta standardno opremljena z 21-palčnimi M platišči iz lahke zlitine spredaj in 22-palčnimi M deli iz lahke zlitine zadaj. Kovana M platišča iz lahke zlitine enakih dimenzij so na voljo kot dodatna oprema. Vključujejo novo različico v Jet Black trdnem zaključku.

BMW X5 M Competition in X6 M Competition 2024 naj bi pri prodajalcih v ZDA prišla do poletja 2023. X5 M Competition se začne pri 123.295 $, medtem ko se X6 M Competition začne pri 128.195 $. Posodobljene različice teh visokozmogljivih SUV-jev ohranjajo moč in zmogljivost, ki ju obožujejo M navdušenci, hkrati pa vključujejo najnovejšo tehnologijo za izboljšanje vozne izkušnje.

Dodatne Informacije

bmw.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.