Prihajajo toplejši dnevi, ko si bomo kosilo lahko postregli na balkonu ali vrtu. Začinite svoj obrok z zdravimi in okusnimi zelenjavnimi enchiladami.
Sestavine (za 10 enchilad)
Tortilje:
• 100 g moke
• 100 g polente
• 1/2 čajne žličke soli
• 1 jajce
• 450 ml vode
• 1 ščepec mlete kumine
• 1 čajna žlička olja
Nadev:
• 1 čebula
• 2 stroka česna
• 1 rdeča in 1 zelena paprika
• 2 desertni žlici olja
• 1 pločevinka fižola
• 1 pločevinka sladke koruze
• 2 paradižnika
• 2 desertni žlici paradižnikove mezge
• 1 ščepec posušenega čilija
• sol, poper
• 1 ščepec kajenskega popra
• 1 čajna žlička origana
• ½ čajne žličke mlete kumine
• 100 g naribanega sira
• 1 desertna žlica olja za praženje
Priprava
1. Zmešajte moko, polento in sol. Mešanico vlijte v posodo za mešanje in z metlico umešajte jajce. Postopoma dodajajte vodo. Umešajte olje in stepajte, da dobite maso kot za palačinke. Pustite stati 30 minut.
2. Za nadev narežite čebulo in papriko (na trakove). Čebulo in sesekljan česen popražite na olju. Dodajajte papriko.
3. Podušite paradižnike, jih olupite in narežite na majhne koščke. Skupaj s sladko koruzo in fižolom jih dajte v ponev. Začinite in pražite dodatnih 5 minut. Odstranite ponev s kuhalne plošče, primešajte paradižnikovo mezgo in 40 g sira.
4. Na srednje močni toploti in na majhni količini masti naredite približno 12 tortilj debeline vaflja in premera 20 centimetrov. Na sredino vsake tortilje dodajte 2 desertni žlici nadeva in jih zavijte.
5. Pekač obložite s papirjem za peko. Enchilade postavite na papir za peko eno ob drugo. Posujte s preostalim sirom in gratinirajte.
Nasvet
Tortilje morajo imeti majhne luknjice.
EcoClean
Funkcija Boschevih pečic Ecoclean omogoča enostavno čiščenje pečice, popolne rezultate pečenja z nizko porabo energije, 7 načinov gretja za vrhunske jedi. Zahvaljujoč posebnim oblogam Boschevih pečic, teh skoraj ne bo več treba čistiti, saj poskrbijo, da se pečica čisti že med postopkom peke.