Fagottini Dorati alla Nutella (1)
Utrip mesta · kulinarika

Gotovo se vam je že zgodilo, da ste imeli nekaj tako radi, da ste si želeli, da bi ta stvar dobila svoj praznik. In prepričani smo, da je bila ena izmed teh stvari tudi ‘sveta’ Nutella. No, ta že ima svoj praznik, svetovni dan Nutelle danes praznuje 11 let in prav je, da ga proslavimo tako, kot je treba: s kozarcem Nutelle in z žlico v roki.

Za svetovni dan Nutelle se lahko zahvalimo ameriški blogerki Sari Rosso, ki je prvi svetovni dan Nutelle obeležila 5. februarja 2007. Ta je kmalu postal svetovni fenomen, oboževalci pa so svojo strast do Nutelle delili prek družbenih omrežij s pomočjo fotografij, receptov, pesmi in sporočil. Leta 2015 je ‘dolžnost’ preložila na Ferrero, podjetje, ki je zaslužno za ta slasten čokoladno-lešnikov namaz. Pri Ferreru tako vsako leto poiščejo ambasadorja Nutelle, nekoga s Sarino predanostjo, ki vse ljubitelje Nutelle nato vodi skozi sam praznik.

PREBERITE ŠE: Recepti: za prste obliznit čokoladni recepti z Nutello

Kako lahko proslavimo svetovni dan Nutelle?

Nutello lahko jemo (samo ali v okusnih receptih), lahko ji napišemo pesem, z njo uživamo na kakšnem posebnem kraju, se z njo fotografiramo, ustvarimo umetnino njej v čast, odkrijemo originalno kombinacijo okusov ali pa jo podarimo ljudem, ki jih imamo radi.
Mi vam danes podarjamo nekaj najbolj slastnih receptov, v katerih kraljuje Nutella.

Kava z okusom po merlotu Kavna semena z okusom vina Kit Kat suši Kit Kat sushi – čokoladne napolitanke z okusom sušija Priprava palačink brez packanja. Preprosta priprava palačink brez packanja Trik s kozarcem Kuhinjski trik: kako do mazljivega masla v nekaj minutah? · · ·