shutterstock_1611505345
V zraku · odnosi

Pred vami je 5 razlogov, zakaj je spanje zraven nekoga, ki ga ljubimo, tako super, in zakaj bi ga morali redno prakticirati!

Ne samo, da je prijeten občutek in da bomo zato hitreje zaspali, ampak prav tako naj bi to zmanjšalo možnosti za depresijo in lajšalo naše življenje.

5 razlogov, zakaj bi morali spati zraven nekoga, ki ga ljubimo

To je eden najboljših občutkov

Spanje ob nekom, ki ga ljubimo, je ena od najbližnjih in najbolj romantičnih stvari, ki jih lahko naredimo skupaj s partnerjem. Je več kot zgolj intimnost, je sporočilo tolažbe, partnerju sporoča, da ste tukaj zanj in da je v vašem naročju varen. Študije so pokazale, da so pari, ki se crkljajo in skupaj spijo, srečnejši in imajo boljše razmerje, saj si delijo povsem novo raven intimnosti in ljubezni, ki ju ne more nadomestiti nobena spolnost.

Zmanjšuje se hrepenenje po slabih razvadah ali navadah

Znanstveno je dokazano, da spanje ob partnerju pomaga, da lažje obvladamo svoja hrepenenja po slabih stvareh. Tukaj gre za vse vrste slabih razvad ali navad: kajenje, prekomerno prehranjevanje, itd. In vse to lahko izgine tudi s pomočjo partnerjevega objema.

Nova raven komunikacije

Poznani terapevti pravijo, da nas lahko ljubkovanje in crkljanje s partnerjem zelo zbližata. Ko smo namreč v toplem naročju ljubljene osebe, komuniciramo na povsem novi ravni, kar pa je pravzaprav način, da partnerju sporočimo, da smo tukaj zanj in da nameravamo tukaj tudi ostati.

Najboljša rešitev za prezaposlenost

V današenjem svetu smo pogosto preveč zaposleni z delom in življenje, spanje s partnerjem pa lahko pomaga nadoknaditi izgubljen čas. Ko gremo v službi čez nezanimivo ali naporno obdobje, ni boljšega občutka, ko pa ko se znajdemo v objemu partnerja, mu povemo o svojem dnevu in ga poslušamo, ko nam pripoveduje o njegovem. Resnično ni nič bolj sproščujočega.

Zbudite se z nasmehom

Ko spite v naročju ljubljene osebe, se prebudite srečni. In ko ste srečni, imate ponavadi fantastičen dan, je tako? Bujenje v objemu je en najbolj neverjetnih občutkov na svetu! Kaj še čakate?

shutterstock_576058162 Pet stvari, ki jih ženske v postelji sovražijo: moški, ne delajte tega! oana-craciun-SefnKaYYVEo-unsplash Kako vedeti, da je on tvoj PRAVI partner in ne tvoj “projekt”? apostolos-vamvouras-5y3gB2egiVk-unsplash To jo loči od drugih žensk: 13 stvari, ki jih resnično močna ženska NIKOLI ne bo naredila! andriyko-podilnyk-rDKbaRgV3NA-unsplash (1) Brez dileme, to je ljubezen za celo življenje: 8 znakov, da ste našli svojo sorodno dušo! · · · ·