Aerodium - prvi simulator prostega pada v Sloveniji
V zraku · buzz buzz

Želite leteti? Pa ne z letalom, balonom ali padalom. Zdaj lahko. V Logatcu so namreč odprli prvi simulator prostega pada v Sloveniji, takšnega vetrovnika pa ne boste našli nikjer drugje v tem delu Evrope. Letenje lahko izkusijo tako najmlajši kot starejši, prav tako pa je center Aerodium primeren za trening športnih padalcev.

Center Aerodium je prvi simulator prostega pada v Sloveniji in sploh v tem delu Evrope. Vetrovnik ima letalsko komoro v obliki valja s premerom 3,7 metra (v višino meri devet metrov). Kot pravijo pri podjetju Vizija Pro, gre za posebno letalno napravo, kjer prek zračnih kanalov teče zračni tok (ustvarjajo ga 1000-kilovatni motorji), ki je tako močan, da se je mogoče na zrak uleči, kar simulira letenje.

Rekreativno letenje lahko izkusi staro in mlado, saj je vetrovnik primeren tako za najmlajše (od šestega leta) kot starostnike. Da se za dve minuti prelevite v človeka ptico, boste morali odšteti 45 evrov (na voljo je tudi skupinsko rekreativno letenje), na voljo pa je tudi športno letenje, za kar pa morate imeti končano šolo letenja in licenco AFF oziroma licenco športnega padalca.

PREBERITE ŠE: Imate strah pred letenjem? Te stvari ga lahko preženejo!

Za Aerodiumom, ki leži v Logatcu in je pogoltnil 2,5 milijona evrov, stoji podjetje Vizija Pro, ki je strateško izbralo lokacijo, saj je blizu tudi interesentom iz italijanskega, hrvaškega in avstrijskega konca. Tehnologija je delo mednarodnega podjetja Aerodium Techologies, ki je med vodilnimi proizvajalci vertikalnih vetrovnikov, ustvarili pa so tudi prvi rekreativni vertikalni vetrovnik na svetu.

Aerodium - prvi simulator prostega pada v SlovenijiOdpri galerijo
Najboljše Kickstarter kampanje 2015 Najboljše kampanje na Kickstarterju v letu 2015 Zanimiva dejstva o Lego kockah Lego: neverjetna dejstva o kockah Lego Stvari, ki si jih dotaknemo v enem dnevu. Stvari, ki se jih ljudje dotaknemo v 24 urah 4. Proti vetru, Kanada National Geographic: najbolj priljubljene fotografije leta 2015