airpower.0
V zraku · tehnologija

Imetnike iPhonov bo kmalu razveselila nova funkcija, ki jo bodo imeli na voljo. Apple je namreč uvedel AirPower oziroma brezžično polnjenje baterije.

Podstavek za brezžično polnjenje AirPower je zelo eleganten in tanek. Z njim je mogoče napolniti baterije več naprav hkrati. Na ta način lahko polnimo pametni telefon iPhone, pametno uro Apple Watch in slušalke AirPods. To storimo povsem preprosto – naprave le položimo na površino AirPowerja.

AirPower je na prvi pogled inovacija, na katero so mnogi čakali. Kljub temu pa so se že pojavile govorice, ki pravijo, da je brezžično polnjenje škodljivo za baterije Applovih telefonov. Adrian Kingsey-Hughes, bloger za ZDNet, je ugotovil, da brezžično polnjenje krajša življenjski čas baterije. Pričakuje, da bo 500 polnjenj, ki naj bi sicer zadoščala za 3 leta delovanja, dosegel že po 20 mesecih.

Težava se skriva v tem, da v primeru žičnega polnjenja telefon poganja kabel, medtem ko med brezžičnim polnjenjem telefon uporablja svojo baterijo. Brezžični polnilnik le viša delež baterije, ki je napolnjen. Prav zaradi tega je telefon obremenjen tudi med polnjenjem. Posledično je baterija v čedalje slabšem stanju.

shutterstock_611474114 Kako se v 6 korakih odvaditi od družbenih omrežij? you-can-now-3d-print-your-unborn-child-presumably-for-halloween-1680x1120 Bizarno! Zdaj vam 3D-natisnejo vašega še nerojenega otroka 1000-500-citymagazine-cover 4 izdelki za vse prave igričarje Preizkusite svoje kreativne žilice. Song Maker: ustvarjalnik glasbe v brskalniku Google · ·