Položaj spanca vpliva na zdravje.
Utrip mesta · zdravje & lepota

Vsi vemo kako zdrava je lepa drža čez dan. Kaj pa, ko spimo? Ali naša drža med spanjem prav tako vpliva na zdravje? Odgovor je ‘da’. Kakovost spanca tako ni edini faktor, pač pa tudi položaj v postelji med spanjem. In ker večina ljudi vsako noč spi v isti poziciji, je prav pozicija spanja velikokrat krivec za zdravstvene tegobe. Preverite ali spite pravilno in katera lega je najboljša za vas.

Vas zanima kateri položaj spanja je najboljši za vaše zdravje? Potem ste prišli na pravi naslov. Zmotno je namreč prepričanje, da na zdravje vpliva le kakovost spanca, kajti s položajem lahko bodisi preprečimo bodisi lajšamo zdravstvene težave.

PREBERITE ŠE: Kako zaspati v eni minuti?

Pa tu ne mislimo položaj spanja po fengshuiju, torej po smereh neba, ko imajo različne smeri svoje učinke, pač pa na samo pozo telesa. Med spanjem se namreč hrbtenica sprosti in raztegne, diski ”zadihajo” in ”okrepčajo”, zato pozicija spanja vpliva na to kako se vaše telo čez noč regenerira.

Če na primer trpite za artritisom in bolečinami v sklepih je spanje na hrbtu optimalna izbira, ker se telesna teža razporedi na vse telo, a hkrati to ”spodbuja” smrčanje. Kaj pa pomeni spanje na boku, na trebuhu in kako je najbolj spati, pa v spodnjem videu.

Naraven način, kako se lahko znebite komarjev. Kako se znebiti komarjev na naraven način PicMonkey Collage2 Kako do lahkotnih, bohemskih kodrov s plaže? cover Nagradna igra: Oriflame – podarjamo 5 kompletov za sončenje shutterstock_1050080960 Kako najlažje preživeti vroče poletne noči, če nimaš klime? ·