BMW M2 Compettion
Utrip mesta · mobilno

Le še dobrih 14 dni nas loči do avtomobilskega salona v Pekingu. Tam naj bi se predstavil težko pričakovani BMW M2 Competition, a glej ga zlomka, informacije so že v javnosti. Na voljo imamo vizualno podobo kot tudi nekaj tehničnih specifikacij, vse to pa je pricurljalo na dan ravno s slovenske spletne strani.

Govorice so se izkazale za resnične. BMW M2 Competition bo resnično imel isti 3-litrski bi-turbo 6-valjni motor, ki ga najdemo v njegovem večjem bratu BMW-ju M4. Imel bo 405 konjskih moči in 550 Nm navora. Standardni BMW M2 ima 365 konjskih moči, kar pomeni, da ima Competition 40 konjskih moči več. Z menjalnikom z dvojno sklopko bo tako potreboval 4,0 sekunde, da doseže hitrost od 0 do 100 km/h. To je za dve desetinki hitreje od standardnega M2 z DCT-menjalnikom. Za največje avtomobilske navdušence bo na voljo tudi ročni 6-stopenjski menjalnik. Najvišja hitrost je omejena na 250 km/h, s paketom M Driver pa jo lahko dvignemo na 280 km/h.

Kar se tiče sprememb v zunanjem dizajnu, so te minimalne. V črno odete ‘ledvičke’ imajo malenkost bolj oglato obliko, nekaj manjših popravkov pa je bil deležen tudi prednji odbijač. Črna stranska ogledala so takšna kot pri BMW-ju M4 Coupe, 19-palčna platišča pa so na prvi pogled povsem nova. Prednji športni sedeži so prav tako izposojeni pri modelu M4 in imajo osvetljene logotipe M2. Opazen je rdeč gumb za zagon in zaustavitev motorja. Tiste največje avtomobilske navdušence bo razveselila elektronska zapora diferenciala, ki z novim M Dynamic Mode programom stabilnosti, omogoča manjše, kontrolirano bočno drsenje, oziroma ‘driftanje’.

Galerija slik: BMW M2 Competition

BMW M2 CompettionOdpri galerijo
Novi Audi A6 Avant Novi Audi A6 Avant: čudovit karavan za moderne čase Ford Fiesta Najbolj varčni avtomobili na naših cestah Ford Focus Novi Ford Focus: nabit s tehnologijo Jeep JK Crew Bruiser Jeep JK Crew Bruiser: ogromna kolesa za drzen teren · · · ·