shutterstock_237779308
V zraku · odnosi

Včasih je resnica boleča, a verjetno je bolje trpeti zaradi nje kot pa zlomljenega srca, ker si v razmerju z osebo, ki te ne ljubi.

Ljubezen, še posebej romantična, je po vsej verjetnosti najbolj iskan, seciran, nerazumljen in pomemben občutek, s katerim se človeštvo ubada že tisočletja.

Vprašanju ljubezni verjetno ne bomo nikoli prišli do konca, a vseeno si lahko spodaj preberete, le en mozaik k odgovoru na zapletena vprašanja romantičnih odnosov.

Kako veš, da ni prebolel/-a bivše ljubezni?

Še vedno se jezi nanj/nanjo.

Če se tvoja ljubezen še vedno jezi na bivšega partnerja, lahko to pomeni marsikaj – morda je med njima nerazčiščena tenzija, morda je bil odnos uničevalen, morda pa ohranja še določeno mero romantičnih občutkov.

Še vedno se zanima za njegovo/njeno življenje.

Če tvojo ljubezen še vedno zanima, kaj se dogaja v življenju bivšega partnerja, je to lahko rdeči alarm, da njuna zgodba še ni povsem končana. Nič ni narobe s tem, da bivši partnerji med sabo ohranijo prijateljski odnos, ko pa pride iz ene ali druge strani do pretiranega zanimanja, lahko to pomeni še kaj drugega. 

Veliko govori o preteklosti.

Preteklost oblikuje ljudi, zato je povsem normalno, da tvoja ljubezen veliko govori o njej, vendar če teme iz preteklosti popolnoma zasenčijo vse ostale tematike pogovora, imajo za tvojo ljubezen očitno še vedno preveč pomembno težo v življenju. 

Težko se zaveže.

Ko se nekdo ne želi do iste mere zavezati odnosu, je to boleče. Kje tiči vzrok? Včasih imaš zgolj drugačne predstave ali želje do odnosa, včasih pa to izvira iz nerazčiščenih odnosov iz preteklosti. 

Ves čas jo/ga mimogrede omenja.

Ko ti je nekdo všeč, ga velikokrat mimogrede omenjaš in se v pogovoru z drugimi vedno znova vračaš na tega človeka. Če tvoja ljubezen omenja bivšega partnerja, to nekaj govori o čustvih.

Ne more se odločiti glede tebe.

Če tvoja ljubezen prehaja med hladnim in toplim vedenjem, je to lahko znak za alarm – v takšnem odnosu se nihče ne počuti dobro. Mogoče problem tiči tnova v preteklosti. 

Skriva ti, da se z njim/njo še vedno vidi.

Če ljubezen pred tabo prekriva, da se s svojo bivšo/-im še vedno dobivata, se morata o tem resno pogovoriti. 

shutterstock_1187271328 Kaj je “screen dipping” in zakaj uničuje naše razmerje? shutterstock_722102197 Preproste stvari, ki privlačijo nasprotni spol kot magnet Boleča dejanja, ki nakazujejo, da je vajino razmerje v nevarnosti Boleča dejanja, ki nakazujejo, da je vajino razmerje v nevarnosti Lepa in pametna dekleta vso velikokrat samska: to je razlog, zakaj! Lepa in pametna dekleta so velikokrat samska: to je razlog, zakaj! · ·