Mobilna igra Pokemon Go podaljšuje življenje.
V zraku · tehnologija · aplikacije - app · Utrip mesta · zdravje & lepota

Čeprav se je začetne navdušenje nad mobilno igro Pokemon Go že rahlo ohladilo, pa za vse privržence prihaja spodbudna novica. Raziskave so pokazale, da igranje igre Pokemon Go podaljšuje življenje. Zakaj in za koliko, izdamo v nadaljevanju.

Ste vedeli, da vam igranje mobilne igre Pokemon Go podaljšuje življenje? Raziskovalci univerze Stanford in Microsoft Research so ugotavljali, kakšen vpliv ima igra Pokemon Go na njene igralce, in izsledke objavili v prispevku z naslovom Vpliv igre Pokemon Go na fizično aktivnost: študija in posledice.

Pokemon Go spodbuja fizično aktivnost in znano je, da bolj kot ste aktivni, bolj zdravi boste in posledično boste dlje živeli. Znanstveniki so dejali, da so med trimesečnim opazovanjem 32 tisoč prostovoljcev (ti so nosili Microsoftovo zapestnico Bend) ugotovili, da je Pokemon Go povzročil občutno povečanje fizične aktivnosti in da so igralci dnevno v povprečju naredili 1473 korakov oz. 25 odstotkov več kot takrat, ko je niso igrali. Osebe, stare med 15 in 49 let, si lahko v povprečju življenje podaljšajo za 41,4 dneva, če dnevno opravijo tisoč korakov več kot običajno.

PREBERITE ŠE: Kako prenesti Pokemon GO in ga igrati v Sloveniji

Če ste torej proti igranju mobilne igre Pokemon Go, vas bo morda prepričalo spoznanje, da vam lovljenje Pokemonov podaljšuje življenje. Po drugi strani pa ga z igranjem tudi nesmiselno zapravljamo. Na srečo obstajajo tudi druge oblike rekreacije, a redkokatera to zapakira v zabavo. Če vam torej manjka motivacije, je igra Pokemon Go kot nalašč za tistih 1000 korakov in 41 dni življenja več.


cover-facebook-marketplace Spletna tržnica Facebook Marketplace – Bolha dobiva hudo konkurenco Mobilna aplikacija Tinder Stacks Tinder Stacks: aplikacija, ki vam pomaga pri odločitvah … o čemerkoli Taxissimo - mobilna aplikacija za naročanje taksijev Taxissimo – slovenska mobilna aplikacija za naročanje taksijev Mobilna aplikacija Google Trips Google Trips – popotniška aplikacija, boljša od vsakega vodiča · · · · · · ·