Companion app
V zraku · tehnologija

Samotna hoja domov, še posebej ponoči, je lahko zlasti za ženske zelo neprijetno in nevarno doživetje. Da bi se na poti domov počutili bolj varne, so študenti Danny Freed, Jake Wayne, Lexie Ernst in Katie Reiner razvili mobilno aplikacijo Companion App, ki omogoča, da nas na poti domov preko svojega mobilnika spremljajo naši prijatelji in družinski člani.

Companion App je odlična mobilna aplikacija, ki omogoča, da se na samotni poti domov počutimo bolj varne. Njena uporaba je popolnoma enostavna. Svojega prijatelja ali družinskega člana lahko preko aplikacije prosimo, da nam s pomočjo svojega pametnega mobilnika sledi domov. Ko ta sprejme svojo nalogo, se mu na napravici pojavi zemljevid, preko katerega lahko sledi našim korakom, med potjo pa mu lahko s hitrim pritiskom na določene gumbe sporočimo, da se ne počutimo varne in da potrebujemo pomoč.

PREBERITE ŠE: Dvel – Se nikakor ne morete odločiti? Naj vam pri izbiri pomaga aplikacija!

Aplikacija zazna tudi, če smo pospešili korak in nam v primeru nenadnih sprememb da na razpolago 15 sekund časa, da potrdimo, če je vse v redu. V nasprotnem primeru našega “angela varuha” z glasnim alarmom opozori, da smo v nevarnosti, ta pa lahko naše koordinate takoj sporoči policiji. Za enkrat lahko mobilno aplikacijo uporabljajo zgolj prebivalci ZDA, kmalu pa lahko pričakujemo tudi mednarodno možnost uporabe.

Facebook dobiva Dislike gumb Facebook uslišal uporabnike: prihaja gumb ”Dislike”, a ne kot zlobni dvojček všečka Aplikacija Dvel Dvel – Se nikakor ne morete odločiti? Naj vam pri izbiri pomaga aplikacija! Apple Watch ima novo podobo Apple Watch s podpisom modne hiše Hermès cover-gopro GoPro Odyssey – komplet s 16 akcijskimi kamerami je najboljši približek teleportaciji ·