D-Mask-Smart-Diving-Mask-Concept-00
V zraku · tehnologija · gadgeti

Časi, ko so potapljači potrebovali težko in neudobno opremo, so mimo. Kljub temu pa pametna tehnologija na to področje za zdaj še ni prodrla. To se utegne kmalu spremeniti …

Kitajski oblikovalec ZJ-DDG je zasnoval D-Mask, koncept pametne potapljaške maske. Inovacija, ki je še ne moremo kmalu pričakovati, bi lahko dodobra spremenila podvodne dogodivščine. Ob tem, da ponuja 180-stopinjski vidni kot, se lahko pohvali tudi s številnimi pametnimi funkcijami.

D-Mask vsebuje digitalni zaslon, ki prikazuje informacije, kot so denimo raven kisika,  čas potapljanja in vremenski pogoji. Del maske, ki je med drugim povezana s pametnim telefonom, so tudi kostno prevodne slušalke, ki omogočajo istočasno poslušanje glasbe in zvokov iz okolja.

Naprava je opremljena z LED-lučmi, ki pripomorejo k opaznosti v motni vodi. Združljiva je z opremo za potapljanje, ob njenem nakupu pa boste prejeli tudi kamero, s katero boste lahko posneli svoje podvige.

Verjamemo, da potapljaški navdušenci že nestrpno pričakujete lansiranje D-Maska. Na to bo na žalost verjetno treba počakati še nekaj let.

Galerija – Pametna potapljaška maska D-Mask

D-MaskOdpri galerijo
1_e4lDxUVfT6PYuQG8xLcJRQ Najboljše brezžične slušalke za vadbo Leica-Sofort_Group Sofort: nova Leicina polaroidna kamera ezgif.com-webp-to-jpg (12) Sony RX100 VI preseneča z dolžino leče za približevanje Mark: umetna inteligenca v obliki drona Mark: umetna inteligenca v obliki drona · · · ·