Hofer-XMAS-hranapijaca_1000_500
Utrip mesta · kulinarika

December je čas, ko se na mizi znajdejo številne dobrote, za omizjem pa se zberejo prijatelji in družina. Ker so na enem mestu združeni izbrani posamezniki, je lepo, če tudi praznično mizo okrasimo z izbranimi jedi. Prijetno domačno vzdušje lahko tako dodatno nadgradimo z izborom domačih slovenskih izdelkov, ki bodo vašo družino in goste zagotovo navdušili. Pri Hoferju najdete širok nabor izdelkov lokalnih dobaviteljev, s katerimi trgovec sodeluje že leta.

Hrustljave dobrote za izbrane prigrizke

Vonj sveže pečenih pekovskih dobrot je nekaj očarljivega, še posebno, če jih lahko kupimo od lokalnega peka.

Med takšne sodi tudi pekarna Hlebček, ki za Hofer peče bogato izbiro kruhov in drugih pekovskih izdelkov. Hlebčkov kruh se bo odlično podal k izbranim prazničnim delikatesam.

Ljubezen do izročila in tradicije

Doma narejeni štruklji so bili nekoč v ponos vsaki gospodinji, za njihovo pripravo pa so si vzele čas in jih pripravljale ob večjih praznikih. Kot samostojna glavna jed, sladica ali priloga pa nas štruklji navdušujejo tudi danes. Slovensko podjetje Fine Culinar za Hofer pripravlja dva okusa: slastne skutne štruklje in ajdove z orehi.

Z domačega vrta

Na praznični mizi se zagotovo znajde vsaj ena jed, pripravljena iz krompirja. Morda ocvrt, pečen, pražen, pire ali pretlačen? Na Hoferjevih policah boste našli svežo zelenjavo kmetije Drinovec, ki so kot eden izmed redkih poljedelcev v Sloveniji za svoj krompir pridobili certifikat Global G.A.P., ki zagotavlja varno hrano za potrošnike. Poleg krompirja gojijo tudi čebulo, korenje in rdečo peso.

Slastno iz čokoladnice Lucifer

Inovativne in kakovostne izdelke velenjske čokoladnice v Hoferju najdemo pod lastno blagovno znamko Gourmet. Sladkosnedi lahko izbirajo med naborom ročno izdelanih pralinejev, in sicer zapeljive dvojice okusov arašid-pistacije, bučnice-kava, kakav-karamela-keks in lešnik-mandelj ter skušnjave v obliki čokoladnih tablic: mlečno čokolado s piškoti Speculaas, temno z ingverjem ter temno z orehi in figo. Čokolade Lucifer so tudi dobra ideja za darilo.

Kremšnita – zagotovilo za popolno sladico

Zlato zapečena podloga iz listnatega testa, slastna vaniljeva krema, stepena sladka smetana, na vrhu pa na rahlo potresen sladkor v prahu. V podjetju Conditus blejsko kremšnito z veliko mero ljubezni in predanosti dnevno sveže pripravljajo po originalni recepturi. Na Hoferjevih policah boste sladico našli pod enotno oznako »Kakovost iz Slovenije«.


kolaž kulinarika Ideje za kulinarična darila – darila za kulinarične guruje Napake vsakega kuharja Najpogostejše napake vsakega kuharja (in kako jih popraviti) fige4 Fige Prešernove iz Čokoladnega ateljeja Dobnik Najboljši piškot vašega življenja Kako speči najboljše piškote na svetu? ·