zimski resorti
Utrip mesta · destinacija

Evropski zimski resorti so legendarni po svoji lepi ureditvi, visokih standardih infrastrukture in strežbe ter seveda po nepopisno čudoviti neokrnjeni naravi. Problem večine evropskih zimskih letovišč pa je njihova popularnost ter pretirana gneča. Predstavljamo vam rešitev: evropski skriti dragulji so čudoviti kraji za zimske počitnice, ki za zdaj še niso preplavljeni z množico turistov. Tukaj so evropska smučišča, ki jih še ne poznate.

Evropska smučišča, ki jih še ne poznate:

Val d’Anniviers (Švica)

Tiha dolina s tradicionalnimi hišicami, obkroženimi z zasneženimi gorami, je kot nalašč za smučarski oddih. To letovišče je manj znano, saj ga ‘zasenčita’ internacionalno oboževani bližnji letovišči Zermatt in Verbier, a toliko bolje za tiste, ki se vseeno odločijo obiskati ta čudovit kraj, ki je le redko pretirano obljuden. V Val d’Anniviers se boste lahko zabavali na več kot 100 kilometrih smučarskih prog.

Champoluc (Italija)

Poleg Alagane in Gressoney-la-Trinte leži spregledano letovišče Champoluc, ki je, za tiste, ki ga najdejo, pravi raj za zabavo na celem snegu. Je čudovita izbira za vse, ki iščejo počitek in dobro lokalno družbo. Poleg tega so cene precej bolj dostopne kot v bolj znanih zimskih resortih. Za kavo na smučišču boste v Champolucu namreč odšteli pičel 1 evro.

Warth Schröcken (Avstrija)

Poleg slavnega avstrijskega zimskega resorta St. Anton se skriva Warth Schröcken. Tiho smučarsko letovišče, kjer človek dobi občutek, da se je čas ustavil ter da ni na svetu nič lepšega od spusta po belih, ravno ratrakiranih strminah. Če se naveličate prog pa je se lahko vedno zapeljete do Lecha, luksuznega smučišča, ki je z Warth Schröcknom povezan z 2 km dolgo gondolo.

Sainte Foy (Francija)

Sainte Foy je verjetno eno izmed najbolj družinam prijaznih letovišč v Franciji. Štiri široke proge naseljujejo umirjeni smučarji, ki ne ogrožajo negotovih zavojev najmlajših članov družine; za pustolovske očete pa so zanimive skrite proge zunaj urejenega smučišča.

Hochkönig (Avstrija)

Hochkönig je najvišji vrh Alp v Berchtesgadenu ter leži slabih 100 km južno od Salzburga. 120 kilometrov snežnih prog se vije med zasneženimi smrekami – najdaljša je dolga kar 32 km. Poleg odlične smuke pa so tamkajšnje gostilne znane po odlični hrani.

PREBERITE ŠE: Otvoritev smučarske sezone 2016/2017: kdaj se odprejo slovenska smučišča?

Andermatt (Švica)

Zaspano letovišče Andermatt se po več kot 30 letih pripravlja na lepotno preobrazbo. Več kot 1,8 milijona evrov investicije bo iz tihega smučišča ustvarilo pravo luksuzno destinacijo.

Pralognan-la-Vanoise (Francija)

Avtentična vasica, v kateri vlada duh pristne gorske kulture, ki je začinjena z moderno tehnologijo, je pravi raj za smučarje, ki bi se radi izognili gneči.

Serfaus (Avstrija)

Prezrto letovišče Serfaus je prava posebnost tirolskih smučišč: resort je namreč zaprt za promet. Zaradi slednjega je Serfaus še posebej primeren za družine z majhnimi otroki: ti se lahko nemoteno igrajo na snegu pred hotelom. Za prevoz je poskrbljeno z udobno podzemno železnico.

Baqueira – Beret (Španija)

Najbolj znano pirenejsko letovišče je med Španci (celo med kraljevo družino) kovano v zvezde, vsem ostalim pa je zaradi neznanega razloga manj znano. Smučišče obsega 150 km prog ter 35 vlečnic. Zaradi vpliva atlantskega oceana so pošiljke snega redne in kakovostne. Poleg zimskih športnih užitkov pa se lahko smučarji nasitijo tudi z odličnimi tapasi, ki po napornem dnevu vlijejo energije.

Riksgransen (Švedska)

Riksgransen je najbolj severno zimsko letovišče na svetu. Tako lahko tam ob polnoči smučate ob spremljavi sončnih žarkov ter pijete kavo ob pogledu na čudoviti severni sij. Nepozabna dogodivščina!


Serfaus Najboljša avstrijska smučišča blizu nas Božična drevesa 2016 Najspektakularnejša in najlepša božična drevesa po svetu 2016 osupljive angleške vasice To so najbolj osupljive angleške vasice Spa center Yunesson Spa Resort Na Japonskem se lahko namakate v rdečem vinu, kavi, zelenem čaju in sakeju! · · · · · ·