Fincantieri Mirage 106 M
Utrip mesta · mobilno

Ideja za ‘nevidno’ jahto je nastala v glavi Pietra van Geesta, ki si je zamislil jahto, ki se zlije z oceanom in obzorjem. Iluzijo bodo poustvarili z uporabo posebnega zrcalnega stekla, ki bo okoliškim opazovalcem prikazoval odboj morske gladine.

106 metrov dolga superjahta Fincantieri Mirage 106 M bo prekrita z zrcalnimi stekli. Zgodba o steklih je precej skrivnostna in se o njih več kot to, da proizvajalec prihaja iz Nemčije in da jih še nikoli niso uporabili za gradnjo jahte, niti ne ve. Zrcalna stekla bodo ustvarila iluzijo, s katero bo jahta ‘izginila’ v morju, če jo bomo opazovali z razdalje več kot 50 metrov. Potniki na krovu bodo imeli podoben občutek, saj jim bo odsev ustvaril iluzijo, da lebdijo v zraku.

Jahto Mirage so razvili v sodelovanju med italijansko ladjedelnico Fincantieri in nizozemskim podjetjem Van Geest Design. Za izdelavo načrtov so potrebovali dobro leto dni, za izdelavo jahte pa bodo potrebovali še tri leta in pol. Začetne ocene kažejo, da bo strošek gradnje superjahte znašal okoli 200 milijonov angleških funtov. Jahta ima na voljo 6 palub, pristajališče za helikopter, SPA, zunanji kino in gledališko dvorano. 4200 ton težka jahta ima na voljo dovolj prostora za 43 ljudi, od katerih je 14 gostov in 29 članov posadke. V vsem tem luksuzu lahko ležerno uživamo pri 19 vozlih.

Galerija slik – Fincantieri Mirage 106 M

Fincantieri Mirage 106 MOdpri galerijo

img Bollinger B2 pick-up: zdaj še robustni pick-up Best-Electric-Mountain-Bikes-01 Top 7: najboljša električna gorska kolesa Hyundai Kona Electric Električna Hyundai Kona postavlja nove električne mejnike Porsche Panamera GTS Porsche Panamera GTS: naposled še GTS-različica Porschejeve športne limuzine · · ·