Ford-C-MAX-Grand-23
Utrip mesta · mobilno

Fordov srednji enoprostorec bo v Parizu predstavljen v osveženi podobi, kot je bilo za pričakovati pa bo dobil sedaj že značilno “aston martinovo” motorno masko in modernejšo ter bolj prečiščeno notranjost v stilu aktualne kuge. Nekaj novosti tudi pri motorjih, predvsem v obliki 1,5-litrskega ecoboost motorja, izboljšali so tudi napredno tehniko.

Potem, ko so pri modrem ovalu objavili prve fotografije novega S-maxa, pa so le nekaj dni zatem objavili tudi prve fotografije prenovljenega C-maxa, ki bo premiero doživel v Parizu, v začetku prihodnjega leta pa lahko pet sedežnega C-maxa in njegovega sedem sedežnega brata grand C-maxa pričakujemo tudi na cestah.

Oba srednje velika enoprostorca z modrim ovalom na maski motorja bo kot pričakovano mogoče prepoznati po motorni maski podobni tisti pri fiesti in napovedanem prenovljenem focusu, za seboj pa je to potegnilo tudi spremenjene prednje luči in odbijač. Enako blago osvežene so tudi zadnje luči in odbijač, karoserija pa bo lahko odeta v dve novi barvi caribou sivo in red rush rdečo.

Bolj prečiščena in modernejša notranjost

Še več novega kot pri zunanji podobi bo v potniški kabini, kjer bodo pred potnikoma v prvi vrsti popolnoma nova armaturna plošča, volanski obroč, merilniki in še kaj. Največji napredek pomeni dejstvo, da je po novem veliko manj stikal, kjer gre zahvala novemu osem palčnemu zaslonu na dotik, kot celota pa je voznikov delovni prostor še najbolj podoben tistemu v napovedanem S-maxu.

Novosti med opremo bodo obsegale opcijsko ogrevan volanski obroč, naprednejši sistem sync2 in izboljšani asistenčni sistemi. Omeniti pa velja tudi izboljšana vzmetenje in krmilni mehanizem.

PREBERITE ŠE: Ford Mustang – pol stoletja poskočnega konjiča

Paleto motorjev bodo sestavljali 1,0-litrski ecoboost bencinar z 74- oziroma z 92 kW, višje pa bosta še dve različici 1,5-litrskega ecoboosta z 110- oziroma 132 kW. Na dizelski strani pa 1,5- oziroma 2,0-litrski TDCiji z 70-, 88-, oziroma 110 kW največje moči.

Po premieri v Parizu sledi pričetek prodaje, ki je načrtovan za začetek prihodnjega leta, v ponudbi pa ostajata tako pet sedežni c-max, kot tudi njegov sedem sedežni brat grand C-max.

Novi Ford C-MaxOdpri galerijo
IMG_1737 Mercedes C T: Mercedesova zvezda z nahrbtnikom za dinamične kupce IMG_2732 Renault captur helly hansen – modni posebnež, za takšne po srcu BMW-2-Series-Convertible-M235i-04 BMW serije2 cabrio – bavarski “kupejček” odvrgel trdno streho in razprl platno Mercedes-AMG-GT-Carscoops53 Mercedes AMG GT – Športnik z ambicijami pravih Gran Turismo kupejev ·