iStock_000016172546_Medium
V zraku · tehnologija

Naš vsakdan je dobesedno prepleten z žicami in kot strela hitrimi aparati ter procesorji, zato je na mestu, da se kdaj vprašamo kaj bi bilo, če bi naši najljubši aparati oživeli in nas umorili? Zdaj se vam gotovo zdi, da smo zaplavali v vode znanstevenofantastičnih zarot, ampak a se res nikoli ne ustrašite, ko se na električnem mešalniku “off” gumb ne odzove takoj? Predstavljamo vam sedem naprav, ki bi bile usodne, če kdaj oživijo. Ah, ta kovinska džungla.

1. Električni mešalniki

Mešalnik dodobra zmeša več stvari: korenje, breskve, jabolka… človeška zrkla. Rezila iz nerjavečega jekla, delujejo s hitrostjo 40 tisoč vrtljajev na minuto. Ne vemo sicer za vas, a nas je kar malce strah.

2. Mikrovalovne pečice

Ena izmed najbolj strašnih naprav na svetu, predvsem zato, ker večina prebivalstva ne ve, kako deluje. Če nas ne bodo pokončale z vrati, ko bomo nič hudega sluteči v mikrovalovno pečico potisnili glavo, pa lahko pričakujemo močne žarke toplote v možgane.

3. iPad

Tale “kul” izum Appla nam ne bo talil možganov z radioaktivnimi valovi. Niti nas ne bo pohabil. Enostavno nas bo vrgel v zapor do konca življenja. Pomislite, ko iPadu zrastejo možgani, kakšnega izsiljevanja je s pomočjo Googlovega iskalnika sposoben?

4. Furbyji

Furby je tudi brez umetne inteligence čisto dovolj strašen sam po sebi. In s čisto pravimi možgani je recept za katastrofo. Škoda ne bi bila le fizična, temveč tudi psihična.

PREBERITE ŠE: Mediumwave, novi val mikrovalovk

5. Slušalke

Le 150 decibelov je potrebnih, da nam poči bobnič in vse nad 184 decibelov nas ubije. Dovolj glasen zvok bi lahko, teoretično, povzročil embolijo v pljučih, ki bi potovala do srca in ga ustavila. In kako bi par neškodljivih slušalk dosegel takšno dejanje? Z možgani.

6. Pametne ure

Pametna ura, ki ves čas spremlja podatke o naših dejavnostih in zdravju, je sprva odlična ideja. Predstavljajte si, da vam ura vsak dan javi, kako zelo ste zdravi, čeprav se tako sploh ne počutite. Ali pa da vas v nekaj mesecih spravi v svet prekomerne debelosti in diabetesa. Vse prej kot odlična ideja, kajne?

7. Sesalci

Sesalci so dovolj strašljivi sami po sebi, psi to vedo. Robotski sesalci, ki se gibljejo brez kablov in katerih misija je, da nam izsesajo vse organe? To je temna prihodnost.

woman-grocery-shopping-using-smartphone-web Najbolj priljubljene mobilne aplikacije za spletno nakupovanje, ki se jih splača imeti bond-gadgets10-990x500 James Bond: 12 njegovih genialnih igračk van-6 Kolesarska steza z navdihom Van Goghove Zvezdne noči bigstock-Walking-Thru-Airport-Terminal-5253723 AILO – ko se pametni telefon spremeni v letališkega vodiča, ki je tudi slovenskih korenin · · ·