gevora dubaj
Utrip mesta · arhitektura

Dubaj, ki je že dom najvišje stavbe na svetu, bo v nekaj mesecih dom tudi najvišjega hotela na svetu. Ta bo visok kar 356 metrov, hotel Gevora pa bo tako za 11 metrov premagal dosedanjega rekorderja, tj. hotel JW Marriott Marquis, ki je tudi v Dubaju. Več o luksuznem nebotičniku pa v nadaljevanju.

Hotel Gevora bo oziroma je že na območju Trade Centra na Skeikh Zayed Road v Dubaju. V 75 nadstropjih bo 528 sob in 4 restavracije, vključno z jedilnico in kavarno, ki bosta odprti cel dan.

Za bolj razkošna kosila in večerje bosta v 12. nadstropju tako imenitna restavracija kot tudi bar ob bazenu s panoramskim razgledom, kjer bo na voljo tudi hrana.

Gevora bo imela tudi klub zdravja in jacuzzi ter razkošen SPA v enem od najvišjih nadstropij.

Ko bo hotel odprt (pričakuje se, da še v prvem četrtletju letošnjega leta), se bo pridružil seznamu najvišjih hotelov po vsem svetu, vključno s hotelom Four Seasons v Kuala Lumpurju, tajskim hotelom Baiyoke Tower II in kitajskim hotelom Wuxi Maoye City – Marriot.


Hotel Plesnik, Logarska dolina: alpski ekološki velnes s čudovito arhitekturo Hotel Plesnik, Logarska dolina: alpski ekološki velnes s čudovito arhitekturo HBO Nordic poskrbel za ledeno Igro prestolov HBO Nordic poskrbel za ledeni hotel na temo Igre prestolov Tetra-Hotel-1 Tetra Hotel: moderna arhitektura v vsej svoji veličini Nebotičnik Greenwich Street 125 – luksuz brez primere Nebotičnik Greenwich Street 125: luksuz brez primere · · · ·