HydroHouse
Utrip mesta · arhitektura

Ne boste verjeli, a nimamo samo vozniki avtomobilov težav s parkiranjem. Nanje pogosto naletijo tudi piloti hidroplanov oziroma vodnih letal. Sicer si tisti, ki še nismo leteli s tovrstnim zrakoplovom, to težko predstavljamo, a jim gre pač verjeti. No, hvalabogu, so zdaj poskrbeli tudi za njihovo težavo in postavili postojanko na vodi.

HydroHouse je nekakšen na vodi plavajoči hotel s parkirnim mestom. Ideja se je porodila Maxu Zhivovu, oblikovalcu jaht ter houseboatov. Zhivov je namreč bral članek o pilotih hidroplanov, ki so se pritoževali nad pomanjkanjem potrebne infrastrukture, in tako se je odločil za koncept, ki ga je poimenoval HydroHouse. Hišo ali postojanko sestavljajo modularni elementi, ki jih morajo s tovornjaki dostaviti do vode. V industrijsko oblikovani notranjosti, ki meri 76 kvadratnih metrov, se nahajajo kuhinja, dnevni prostor, glavna spalnica, 2 sobi za goste ter kopalnica z WC-jem. Seveda ne smemo pozabiti parkirnega mesta za letalo. HydroHouse je opremljena še s sončnimi celicami v površini 65 kvadratnih metrov ter dvema električnima motorjema. Zgornje nadstropje je namenjeno hrambi vodnih igračk in pripomočkov pa tudi poležavanju na soncu.

Super, da se najdejo ljudje, ki poiščejo tudi take rešitve, kajne? No, nam pa še vedno ostanejo težave s parkiranjem.

Galerija: HydroHouse – hiša z garažo za hidroplane

HydroHouseOdpri galerijo
Zakaj bi morali živeti v mini hiškah? Zakaj bi morali živeti v mini hišah? Joshua Tree Container House by whitakerstudio.co.uk Bi živeli v takšni kontejnerski hiši kot iz sanj? Futuristične kabine za pohodnike The Perch: futuristične kabine za pohodnike 772 Hour Cabin: stik človeka in narave 72 Hour Cabin: stik človeka in narave ·