Novi Hyundai Santa Fe
Utrip mesta · mobilno

Skice in delne fotografije novega Hyundaia Santa Fe so počasi polnile svetovni splet, zdaj pa smo se le dokopali do fotografij, ki popolnoma razgaljajo četrto generacijo Santa Feja. Najnovejši Hyundaiev SUV ni preveč podoben svojemu predhodniku, saj ima drznejši dizajn in se bolj poistoveti s Kono in pred kratkim predstavljenim Nexom, ki ga poganjajo vodikove gorivne celice.

Na prednjem delu Hyundaia Santa Fe prevladuje velika kaskadna maska, ki smo jo prvič ugledali na aktualnem Hyundaiu i30. Z obeh strani jo obdajajo razdeljeni žarometi, na podoben način, kot smo to opazili že pri Koni. Kar je tudi prav, saj Santa Fe nastopa v segmentu, v katerem ima izjemno konkurenco in nekako mora izstopati. Ker je zunanjost občutno spremenjena, lahko enako rečemo tudi za notranjost. Ta je bila zasnovana povsem na novo in ima s predhodnim modelom malo skupnega. Podobno kot pri Koni ima Santa Fe zabavno-informacijski zaslon postavljen na vrh armaturne plošče, kar zmanjša uhajanje voznikovega pogleda s cestišča.

Kot pri predhodnem modelu, bo tudi novi Santa Fe na trg prišel v dveh velikostih. Krajša s petimi sedeži je prva, sledila pa bo še daljša različica, s sedmimi sedeži. Novi Santa Fe je za malenkost večji od predhodnika in ima za 6,61 centimetrov daljšo medosno razdaljo. V dolžino je daljši za 7,0 centimetrov, kar pomeni da je potnikom namenjenega več prostora.

Pod pokrovom bo imel Santa Fe na voljo 2,2-litrski 4-valjni dizelski motor z 200 konjskimi močmi. Na voljo bosta še dva bencinska motorja, oba 4-valjna, z 2,4 in 2 litroma prostornine. Prvi bo imel 185 konjskih moči, drugi pa zaradi turbine 232 konjskih moči. V vsakem primeru se bo prenos vršil prek 8-stopenjskega samodejnega menjalnika, in sicer na vsa štiri kolesa. Hyundai na področju asistenčnih sistemov ne počiva in tako bo imel novi Santa Fe sisteme najnovejše generacije, med katerimi jih bo kar nekaj namenjenih prav potnikom, še posebno tistim najmlajšim med njimi.

Galerija – Novi Hyundai Santa Fe

Novi Hyundai Santa FeOdpri galerijo

Novi Volvo V60 Volvo V60: klasičen karavan s stilom, ki ne skopari s praktičnostjo Ferrari 488 Pista Ferrari 488 Pista: nova zverina za dvigovanje pritiska Opel Combo Life: najboljši družinski prijatelj Opel Combo Life: najboljši družinski prijatelj Emflux One Emflux One: električni “superbike” · · ·