Indian & Workhorse Appaloosa Scout: motor, posebej narejen za dirke
Utrip mesta · mobilno

Motorno kolo Indian Scout praznuje 100. obletnico obstoja in kot se spodobi, je potrebno ob praznovanju narediti nekaj nevsakdanjega – tako so si zamislili nenavadno motorno kolo, ki ima zgolj eno nalogo: tekmovati na dirkah v pospeševanju Sultans of Sprint.

Indian je ob praznovanju jubileja združil moči s podjetjem Workhorse in nastal je unikatni motor Indian & Workhorse Appaloosa Scout, katerega dizajn je prirejen za tekmovanja v pospeševanju, ime pa je dobil po hitri pasmi konj.

Na prvi pogled nas Appaloosa Scout bolj spominja na futuristično prevozno sredstvo kot na motorno kolo. Kopica ročno izdelanih nadomestnih delov je zahtevala več kot 700 ur dela. Originalno posodo za gorivo je bilo potrebno preoblikovati in je zdaj dovolj velika le za 2,5 litra goriva.
Stranski profil je ostal dovolj nespremenjen, da je v njem še vedno mogoče opaziti motorno kolo Indian Scout, ki je bil začetek celotnega projekta. V Appaloosa Scoutu lahko najdemo tudi del slovenskega inženirskega znanja, ki se skriva v obliki titanovega izpuha Akrapovič.

Ker je pri pospeševanju ključno to, da pridemo čez ciljno črto kar se hitro da, so v predelavo vključili še sistem za mešanico goriva z nitrom. S tem so tovarniških 100 konjskih moči povečali na 130 konjskih moči.
Appaloosa Scout bo tekmoval v Franciji, Nemčiji in Italiji, v prihodnjih mesecih, ko se bodo odvijala tekmovanja v pospeševanju, Sultans of Sprint.

Galerija: Indian & Workhorse Appaloosa Scout

Indian & Workhorse Appaloosa ScoutOdpri galerijo
Unicorn Scooter: električni skiro, ki poskrbi tudi za prtljago Unicorn Scooter: električni skiro, ki poskrbi tudi za prtljago ŠKODA Scala ŠKODA Scala: povsem nekaj drugega kot njen predhodnik Unu Unu: ultrapameten električni skuter, ki ga upravljaš z aplikacijo Earth Traveler Teardrop Trailers: ultralahka počitniška prikolica, ki jo lahko poganja kolo Earth Traveler Teardrop Trailers: ultralahka počitniška prikolica, ki jo lahko poganja kolo ·