Hrana na Instagramu
V zraku · buzz buzz

Ljudje smo postali obsedeni s fotografiranjem hrane. Če so se nekoč ljudje pred jedjo prekrižali in kakšno zmolili, danes večina ljudi fotografira svoj obrok hrane. Postali smo celo tako obsedeni, da se nam hrana v restavracijah shladi, preden vanjo zagrizemo, saj smo bolj zagrizeni za objavo fotografije na Instagramu kot za to, da jo pojemo še toplo. Instagram je nedvomno postal raj za ljubitelje hrane. Pa veste, katera vrsta hrane je najbolj zastopana oziroma ima največ ”hashtagov” (oznak)? To izveste v nadaljevanju.

Takoj za selfiji je fotografiranje hrane druga najpogostejša obsesija, ki je izbruhnila v 21. stoletju. Instagram, ki je nedavno doživel stilsko preobrazbo logotipa in same aplikacije, pa je postal največje odlagališče tovrstnih fotografij. Ena najbolj zastopanih kategorij je hrana. In fotografije katere hrane ljudje največ nalagajo?

PREBERITE ŠE: Kako ustvariti popolno Instagram objavo?

Daleč spredaj je po številu hashtagov pica, ki ima že skoraj 20 milijonih objav. Sledi suši z dobrimi 13 milijoni hashtagov, temu pa piščanec s skoraj 12 milijoni. Četrta je solata, peterico pa zaokrožujejo testenine z nekaj več kot sedmimi milijoni oznak. Tudi pica pa ne seže do kolen oznaki #foodporn, ki jo uporabniki Instagrama pripenjajo fotografijam in posnetkom kulinaričnih poslastic. Ta je namreč omenjen že skoraj 55-milijonkrat! Si tudi ti del te statistike?

Behind The Leather - šokantna kampanja neprofitne organizacije PETA, ki nas vse postavlja na zatožno klop Behind the Leather: PETA s šokantno kampanjo s ponarejenimi usnjenimi izdelki To so trije načini, kako postati učilni stroj! 3 načini, kako postati učilni stroj! Valravn - kralj vlakcev smrti Valravn: najhitrejši, najvišji in najdaljši vlakec smrti na svetu PicMonkey Collage Norveški bog Thor je resničen! · ·