Futuristični koncept fotoaparata
V zraku · tehnologija

Vas zanima, kako bodo nekoč videti digitalni fotoaparati? Svojo drzno vizijo sta predstavila Luka Bogdanović in Nikola Mraović. Medtem ko se večina proizvajalcev vrti okoli iste oblike, je duo zaplul v svojo smer in predstavil fotoaparat, ki odgovarja na potrebe časa (torej selfije) in ponuja boljši oprijem.

Bodo tako v prihodnosti videti kompaktni in zrcalnorefleksni digitalni fotoaparati? Luka Bogdanović in Nikola Mraović sta predstavila svojo vizijo fotoaparatov Canon, ki se giba zunaj sprejetih okvirov. Kajti čeprav imamo občutek, da je ponudba na trgu fotoaparatov res pisana (kar tudi je), smo pri izbiri v resnici močno omejeni. Na trgu je resda malo morje ponudnikov in modelov, a gre bolj za petdeset odtenkov sive kot pa črno, modro, rumeno in zeleno barvo. S tem dizajnom bi v ”brezidejnem” svetu fotoaparatov zapihal svež veter.

PREBERITE ŠE: Fotoaparat Sony Cyber-shot RX10 III: ko ni nič zunaj dosega

Konceptni fotoaparat (kompaktni in DSLR) je ergonomsko oblikovan in odgovarja na današnje potrebe uporabnikov. Tako brezzrcalna ”nameri in sproži” kot DSLR-različica se ponašata s pop-up zaslonom (v ohišju ima integriran še Sharpov zaslon na dotik) in zaščito Corning Gorilla Glass, kapljičasta oblika pa omogoča boljši oprijem in večjo stabilnost.

Futuristični dizajn fotoaparataOdpri galerijo
Fotoaparat Cyber-shot Sony RX10 III Fotoaparat Sony Cyber-shot RX10 III: ko ni nič zunaj dosega Računalniška miška Logitech G900 Chaos Spectrum Miška Logitech G900 Chaos Spectrum – ultimativna igračarska miška Glasba nastala na podlagi fizionomije. Face Melody: spletna stran, ki vam spesni pesem na podlagi obraznih potez Dron Flying Pantograph Flying Pantograph – dron, ki riše ·