Križci in krožci
V zraku · buzz buzz

Križce in krožce poznamo vsi. V dobi pred pametnimi telefoni smo si s to brezčasno igro krajšali čas, še najraje v šoli. Noro priljubljena je postala zato, ker zanjo ne potrebujemo kaj več pisala in lista papirja (ali pa še tega ne) in ker so pravila jasna in preprosta. In razmeroma preprosto je v tej igri tudi vedno zmagati, če le upoštevate naslednje napotke.

Križci in krožci so legendarna igra, ki je uspela predvsem zaradi svoje preprostosti in ker kljub omejenemu polju ponuja stotino scenarijev. Igra se na karirastem polju 3 x 3, pravila pa so verjetno prav vsem dobro poznana. Igralca izmenično rišeta križce (x) in krožce (o), zmaga pa tisti, ki mu prvemu uspe nanizati svoje tri v vrsto, stolpec ali po diagonali. Igra se lahko konča tudi z neodločenim izidom, a obstaja način, kako lahko igro križci in krožci vedno dobite.

PREBERITE ŠE: ‘Kdo ima ribo?’ je Einsteinova uganka, ki jo znata rešiti samo 2 odstotka ljudi!

Najboljše možnosti za zmago imate, če križec najprej postavite v enega izmed štirih kotov. Če vaš nasprotnik krožec postavi na sredino, lahko zmagate samo, če …

Kako v igri križci in krožci vedno zmagati:

phone-receivers-1940x900_34838 5 razlogov, zakaj se mladi generacije Y ne oglašajo na telefon Upravljanje s časom Koristni nasveti za boljše upravljanje časa 5 tipov "prijateljic", ki to NISO: takšnih oseb ne potrebuješ! 5 tipov “prijateljic”, ki to NISO: takšnih oseb ne potrebuješ! Lestvica blaginje 2015 Lestvica blaginje 2015: Kako visoko se je znašla Slovenija?