Življenje v drugi državi
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · destinacija

Ste se kdaj spraševali, kakšno bi bilo vaše življenje, če bi se namesto v Sloveniji rodili nekje drugje. Recimo v ZDA, Pakistanu, Nigeriji, Braziliji, Rusiji na Kitajskem ali Filipinih? If It Were My Home vam pomaga odgovoriti na ta vprašanja, saj na podlagi statističnih podatkov primerja izbrani državi. Se odpravljate s trebuhom za kruhom? Preverite, kam se splača iti.

Marsikdo se v tujino odpravi s trebuhom za kruhom. Pa je tujina res obljubljena dežela? To lahko preverite črno na belem na spletni strani ifitweremyhome.com, ki primerja življenje v izbranih dveh državah.

Med drugim izveste, koliko večja verjetnost je, da boste (ne)zaposleni, koliko več/manj denarja bi zaslužili, ali bi živeli dlje, koliko več/manj bi porabili za zdravstvene storitve in elektriko, koliko večja/manjša verjetnost je, da bi umrl v otroštvu, koliko večja/manjša je verjetnost, da bi bili umorjeni, koliko bolj/manj energetsko potratni bi bili, koliko bolj/manj bi občutili socialne razlike itd.

PREBERITE ŠE: Koliko tehtajo ljudje po svetu?

Podatke If It Were My Home črpa iz podatkovne baze CIA World Factbook, kar pomeni, da so točni, kolikor so točni lahko. Preverite, ali bi bilo življenje v vaši obljubljeni deželi lepše kot v Sloveniji in ali imate preveč idealizirano predstavo o tujini.

BeFunky Collage Moški, ki so veliko slabši vozniki kot ženske Restavracija Syr Syr – restavracija, odprta z zagonskim kapitalom, ki zaposluje begunce cover-planeti Nasa odkrila 7 planetov, izjemno podobnih planetu Zemlji odpustili so jo Odpustili so jo, ker je preveč privlačna · ·