shutterstock_705899755
V zraku · buzz buzz

Zakaj ne bi na otvoritveni piknik letošnje sezone namesto prijateljev povabili svoje ljubezni? Romantični piknik, s katerim boste presenetili drago oziroma dragega, se ponuja kot odlična alternativa obisku hrupne restavracije.

Predlagamo vam, da piknik priredite kar sredi neokrnjene narave, kjer boste lahko opazovali čudovito pokrajino. Kombinacija dobre hrane, romantike, zasebnosti, zabave in lepega vremena bo poskrbela za to, da bo piknik v vašem spominu ostal za vedno.

Največja prednost takšnega piknika je verjetno, da ob njem pozabite na vse obveznosti, ki vas pestijo v vsakdanjem življenju. Izvedete ga lahko na poljubni lokaciji, kjer vam ni potrebno skrbeti za to, kako izgledate. Obenem je tudi prijazen do vaše denarnice, saj boste zanj odšteli manj kot za prestižno večerjo.

Še preden izberete lokacijo, se je potrebno pozanimati, kje lahko piknikujete  in kje ne. Povsem mogoče je namreč, da boste s svojim obiskom zmotili lastnika parcele ali živali. Preveriti morate tudi, ali ste slučajno izbrali zaščiteno območje, na katerem so pikniki prepovedani.

V nadaljevanju vam edstavljamo naših 5 odgovorov na vprašanje, kam na romantični piknik v Sloveniji.

Mesečev zaliv

View this post on Instagram

🙋🏻‍♀️ Long time no sea 💙

A post shared by Maruša Kerec (@marusakerec) on


Na slovenski obali v poletnih mesecih ponavadi vlada gneča, zato so kraji brez velikega števila turistov še toliko bolj dragoceni. Mesečev zaliv, ki je del krajinskega parka Strunjan, se nahaja pod klifi, visokimi 80 metrov. Dostop do njega je resda nekoliko težaven, a naj vas to ne ustavi. S sabo seveda vzemite tudi odejo in okusno hrano ter pijačo. Romantični piknik ob šumenju valov in čudovitem sončnem zahodu bo zares pravljičen.

Brdo pri Kranju


V Brdu pri Kranju vas ne bo pričakala le čudovita narava, pač pa tudi številne znamenitosti. Med sprehodom po pokrajini boste srečali renesančni dvorec Grad Brdo, čebelnjak s panjskimi končnicami znanih slovenskih slikarjev in staro oranžerijo. Izlet bo popoln, če si boste privoščili romantično vožnjo s kočijo in piknik na travi.

Logarska dolina

View this post on Instagram

Beautiful day in #logarskadolina 😊

A post shared by logarskadolina (@logarskadolina) on


Za odlično izbiro se bo gotovo izkazala tudi Logarska dolina, kjer lahko zeleno naravo občudujete na vsakem koraku. Ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi vam zagotavlja oddih v mirnem okolju krajinskega parka. Piknik v naravi lahko kombinirate z aktivnostmi, kot so denimo pohodništvo, kolesarjenje in jahanje.

Rogla


Rogla je bolj znana kot smučarsko središče, kar pa še ne pomeni, da ni odlična destinacija za piknik na prostem. Če si želite preživeti dan v objemu čudovite narave in kulinarike iz dišečega kamina, kliknite tukaj. Pozabiti ne smemo niti na Lovrenška jezera in celo vrsto športnih dejavnosti, ki jih ponuja rekreacijski center.

Kras


Pokrajina Kras leži v jugozahodnem delu Slovenije in se razteza med mejo z Italijo, Vipavsko dolino in Brkini. V primeru, da jeste meso, se spodobi, da preizkusite kraške dobrote, kot so pršut, mortadela, suhe salame in drugi suhomesni izdelki. Romantični piknik lahko popestrite z obiskom Škocjanskih jam, gradu Štanjel in konjeniškega parka Lipica.

Kje prirediti piknik za večje število ljudi?

Na piknik v naravi lahko povabite tudi večje število prijateljev in prijateljic. V tem primeru vam priporočamo, da se odločite za najem prostora v katerem od naslednjih krajev: Bled, Brezovica, Cerknica, Dolenjske Toplice, Idrija, Kranjska Gora, Lipica, Ljubljana, Ljubno ob Savinji, Logarska dolina, Novo mesto, Otočec, Piran, Podčetrtek, Postojna, Portorož, Šmarješke Toplice, Žužemberk … Več podrobnosti najdete na tej povezavi.

valerie-elash-623423-unsplash Takšna je prava dama: 10 stvari, ki te ločijo od ‘navadnih’ žensk bridget-jones-1513684140 Zato nikoli ne smeš verjeti tehtnici: tega ti nikoli ne bo povedala! shutterstock_675118351 Ženske so priznale: “bolje spimo ob psih kot ob moških” makhmutova-dina-xhUBSGzqM-E-unsplash Ni se ji moč upreti: ženska, rojena v tem znamenju, obožuje perverzije · ·