shutterstock_1052789693
V zraku · odnosi

Zbudite se in zagledate umazano posodo v koritu. Pomirite živce, vstopite v sobo in tam najdete razmetana oblačila. Najraje bi znoreli in ga okregali, a ga ljubite in je ‘vaš’. Kaj narediti, če je partner neurejen in ne pospravlja za sabo? Dajte mu priložnost, da naredi nekaj na tem področju in se izboljša.

Vsak par ima svoje težave. Vsi smo si različni in imamo navade, ki naši boljši polovici ne ustrezajo. In ena izmed teh je zagotovo povezana s tudi z organizacijo. Vi ste morda vajeni, da je vse pospravljeno, kot da ste v vojski, vašo boljšo polovico pa nič ne moti umazana posoda, razmetano stanovanje ali kup perila. Ta težava je zagotovo neprijetna, a jo je mogoče rešiti!

Po mnenju zakonske svetovalke April Masini je povsem naravno, da vas moti, če vaša boljša polovica ne pospravlja. Verjetno se počutite, kot da vas ne spoštuje. A gre za to, da jo enostavno ne zanima čiščenje in pospravljanje. In edini način, da to navado spremeni, je pogovor, in sicer je pomembno, da to izpostavite in se tega začne zavedati.

Masini pravi, da je najbolje, če neposredno poveste, kakšne so vaše frustracije. Pomembno je, da o njih govorite, preden ste že jezni. Morate se osredotočiti na težavo in ne lastna čustva. Če boste govorili zgolj o svojem počutju, ne boste dosegli namena. Pomembno je tudi, da ste pozorni na svoje besedišče, pravi Masini. Izogibajte se obsojanju, ker si ne želite, da se vaša boljša polovica počuti, kot da jo napadate.

Ne smete kritiviti nekoga, ker je drugačen od vas, pravi Masini. Raje izpostavite, da vam je všeč urejen dom in si želite imeti ob sebi partnerja, ki si bo tudi želel, da je vajin skupni dom čist.

Masini pravi, da ne smete le kazati s prstom na druge, ampak morate narediti kakšno spremembo. Ni dovolj, da se pogovarjata o tem, kako pomembna je čistoča. Morala bosta narediti tudi realen načrt in oblikovati strategije, ki bodo delovale. Ponudite rešitve – kako bosta pospravljala, ob katerih dneh, na kakšen način, kateri del doma. Le tako boste lahko izvedeli, zakaj vaša boljša polovica ne pospravlja. In kaj bi tudi rada pospravljala.

Masini pravi, da obstaja možnost, da se bo vaš partner upiral. In to je normalno, ker gre za navado iz otroštva, ki se jo ne da kar tako izkoreniniti. Naurejenost je del njegove identitete, zato morata najti strategije, ki jim bosta oba sledila.

Ključna vedenja, ki ti izdajo, ali si ob iskreni ali neiskreni osebi Ključna vedenja, ki ti izdajo, ali si ob iskreni ali neiskreni osebi Če ti simpatija zastavi ta štiri vprašanja, je prepričan si prava zanj. Če ti simpatija zastavi ta tri vprašanja, ve, da si TI tista prava Brez tega ne gre: 2 vrsti seksa, ki ju morata poskusiti vsaj enkrat Brez tega ne gre: 2 vrsti seksa, ki ju morata poskusiti vsaj enkrat shutterstock_748025953 On je najpomembnejši moški v tvojem življenju: 10 dobrih razlogov, zakaj je tvoj brat blagoslov · · · ·