Legendarne zgodovinske fotografije, ki jih najverjetneje še niste videli
V zraku · buzz buzz

Stari pregovor pravi, da slika pove več kot tisoč besed. Slednje velja še posebno, če se z njihovo pomočjo sprehajate po svojih spominih. Mnogo pred obstojem mobilnih naprav in enostavno uporabo fotoaparata so bili na sceni zgolj profesionalni fotografi. Na veliko (ne)srečo so ujeli številne trenutke, ki se jih sicer ne bi mogli več spominjati tako slikovito. Nekatere fotografije so moteče, druge senzacionalne, nekatere so lepe … Vsem pa je skupna zgodovina. To so legendarne zgodovinske fotografije, ki jih najverjetneje še niste videli.

Legendarne zgodovinske fotografije, ki jih zagotovo še niste videli:

1. Otroci naprodaj

Težki časi so bili in z otroki ni bilo lahko ravnati. Mati iz Chicaga skriva svoj obraz pred kamero, ko je na hišnem stopnišču naprodaj postavila svoje 4 otroke. To, da bi jih obdržala, bi mogoče bila boljša ideja. Kaj pravite?

2. Zgodba z naslovnice

Pozorno si oglejte fotografijo. Ta predstavlja člane zasedbe The Beatles, ki hodijo v nasprotni smeri kot na naslovnici znanega albuma Abby Road. To je le eden izmed ustvarjalnih marketinških trikov slavne skupine.

3. Klovni vsepovsod

Ronalda McDonalda, prepoznavno maskoto slavne verige s hitro hrano, je svetu predstavil Williard Scott, danes zelo priljubljen vremenar v Ameriki. Ronaldov papirnat lonček na nosu je danes zamenjala rdeča žogica.

4. Čas pred Belo hišo

Dinamični politični dvojec, Bill in Hillary Clinton, je bil zaloten med igranjem odbojke v letu 1975. Zdi se, kot da Hillary sanjari o večjih in boljših rečeh … Morda o travniku pred Belo hišo?

5. Za lepši dan …

Čeden, nadarjen in urejen Clint Eastwood se sprehaja po ulicah Rima. Fotografija je bila posneta leta 1964.

6. Znamenito MGM-jevo rjovenje

Luči, kamera, akcija! Daleč od udobja, a gre za trenutek, ki bo za večno ostal v spominu – snemanje leva, ki se pojavi v vseh MGM-jevih filmih. Saj imate prizor pred sabo, kajne? Priznamo, moška na drugi strani kamere sta morala biti nadvse pogumna.

7. Starinski Times Square

Fotografija slavnega newyorškega Times Squara, ki je nastala leta 1911, dokazuje, da je bila znamenita orientacijska točka že takrat prav tako osupljiva, kot je danes.

8. “Vrnil se bom!”

Tako je dejal Arnold Schwarzenegger, zavit v ameriško zastavo, na dan, ko so mu dodelili ameriško državljanstvo. Dogodek predstavlja napoved njegove politične prihodnosti. Oh, ja … Definitivno se je vrnil.

9. Legendarno kolo

Ta ljubek mladi mož, oblečen v obleko, je ujel trenutek v času ameriške zgodovine, ko so bila kolesa Schwinn in dva avtomobila v garaži bolj pravilo kot izjema.

PREBERITE ŠE: Življenje pred in po Pokemon GO

10. Filmska zvezda: Elvis Presley

Elvis je v času, ko je bila posneta ta fotografija, pel na svoji poti do slave in nastopal v številnih filmih. Tudi v Harum Scarum, kjer je igral skupaj s prelepo soigralko Mary Ann Mobley. Ti očarljivec, ti!

11. Čas za čajanko

Ljubka fotografija je ujela, kako predsednik John F. Kennedy uživa v čajanki s svojo hčerkico Caroline. Posnetek je nastal v Beli hiši in ponazarja zelo pogost ritual v času njegovega predsedovanja.

12. Gospod Elton John

Vedno modno napravljeni Elton John očara naša srca s svojo glasbo, za ustvarjanje katere je v življenju prejel številne nagrade.

13. Selfi Norme Jean

Ta omamna fotografija je nastala, preden sta slava in bogastvo dosegla Marilyn Monroe. Zelo redka slika je bila prodana na dražbi za skoraj 12.000 dolarjev, kar niti ni tako slabo za en dan dela. Se strinjate?

14. Medvedek Pu

“Prijatelja za vedno,” je tisto, kar je prisrčni medved Pu dejal svojemu najboljšemu prijatelju, Christopherju Robinu. Preden je risanka doživela svojo veliko popularnost, je ta slika ujela naklonjenost resničnega Christopherja Robina do svojega “prijatelja” medvedka Puja.

Neumna vprašanja zastavljena Googlu. 20 najbolj neumnih vprašanj, ki so jih ljudje zastavili Googlu Pokemon GO napovednik Iskreni napovednik za Pokemon GO Psi, ki so si omislili bolj modno frizuro kot ti! Modne pasje frizure – psi pred in po obisku pasjega frizerja Popoln uslužbenec 8 znakov, da ste odličen uslužbenec ·