Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Türer Coupé
Utrip mesta · mobilno

Pri Mercedes-Benzu so v zadnjih mesecih hudomušno skomigali in uspešno skrivali svojo največjo novost, ki so jo danes predstavili na ženevskem avtosalonu. Novi Mercedes-Benz AMG GT 4 je po prvih vtisih nekaj, kar bo zavist povzročalo serijsko.

Vsi poznamo super kupeja Mercedes-Benz GT. In ta ima od danes super brata, ki nosi oznako GT 4 in to, preprosto povedano, pomeni dodaten par vrat in s tem limuzinsko uporabnost, a še vedno kupejevsko predrznost. Če BMW predstavlja koncepte, pa se zdi, da je Mercedes-Benz s svojim GT4 korak pred njim. A tudi ta dvoboj na letošnjem salonu je nekaj, kar si lahko le želimo, saj obeta svetlo avtomobilsko prihodnost.

Po prvih informacijah naj bi nov član Mercedesovega oddelka AMG na voljo v treh različicah. A bolj kot tiste “običajne” nas zanima najbolj prestižna in mišičasta. Ta bo nosila oznako S 63 in bo pod motornim pokrovom skrivala sicer za to oznako običajnih 630 konjev ter kar zvrhanih 900 njutonmetrov navora. A bolj kot konji nas zanima, kaj te številke pomenijo v praksi. Po izjavah inženirjev pri Mercedes-Benzu bo puščica od 0 do 100 km/h pospešila v 3,2 sekunde in dosegla maksimalno hitrost 315 kilometrov na uro. To pa so tisti podatki, zaradi katerih verjamemo, da bo novi GT 4 povzročal zavist. A ne le pri konkurenci, ampak pri prav vseh, ki si ga ne bomo mogli privoščiti.

Galerija slik: Mercedes-Benz GT 4 AMG

Mercedes-Benz GT 4 AMGOdpri galerijo
BMW M8 Gran Cupe Reinkarnacija legendarnega BMW serije 8 bo Gran Coupe Toyota GR Supra Racing Concept Toyota GR Supra Racing Concept: rodila se je huda tekmovalna zverina Tuhura_03_gallery Oceanco Tuhura: 115 metrov prestiža in razkošja ABT Audi RS4-R ABT Audi RS4-R: 523 konjev za karavanske navdušence ·