Mitsubishi GT-PHEV Concept
Utrip mesta · mobilno

Mitsubishi je še pred pariškim avtosalonom razkril študijo športnega tereneca višjega razreda za nove čase – Mitsubishi GT-PHEV Concept, ki prinaša hibriden pogonski sklop in baterijo z zavidljivim dometom.

Mitsubishi GT-PHEV Concept je študija, ki napoveduje prihod prestižnega športnega SUV-ja. Ta se bo ponašal s kopico naprednih tehnologij, med drugim s posebnim vetrobranskim steklom, ki bo vozniku serviral podatke za navigiranje in druge pomembne informacije. Noben teren mu ne bo predstavljal pretežkega izziva, saj bo imel štirikolesni priključno-hibridni pogonski sklop z bencinskim motorjem in trojico elektromotorjev (dva sta postavljena na zadnji in eden na prednji premi). Samo na elektriko bo lahko prevozil kar 120 kilometrov, s kombiniranim hibridnim pogonom pa lahko k tej številki dodamo še eno ničlo. ”Sapo” lahko Mitsubishi GT-PHEV namreč zajame za kar 1200 kilometrov.

PREBERITE ŠE: Mitsubishi space star – nova svetla mestna zvezda

Velik in visoko zmogljivi športni terenec vključuje masko Dynamic Shield, ki smo jo spoznali že pri modelu Outlander, sicer pa oblikovno vleče na lanski koncept eX. Mitsubishi je, zanimivo, glavno besedo namenil pozicijskim lučem, ki so postavljene navpično, medtem ko se glavne luči, ki so v slogu priprtih oči, praktično nevidne. Armaturna plošča prinaša občutek prostornosti, prostor voznika pa je popolnoma ločen od potniškega. Notranjost krasijo usnjene obloge, barvno usklajene s streho. Seveda ne manjkajo najnovejše informacijsko-razvedrilne pridobitve.

Študija Mitsubishi GT-PHEV Concept:

Mitsubishi GT-PHEV ConceptOdpri galerijo

Jahta solaris Solaris – luksuzna jahta na sončno energijo, ki ne potrebuje goriva Volvo V90 Cross Country Volvo V90 Cross Country – V90 si je nadel gojzarje Pininfarina's E-voluzione: električno kolo Električno kolo Pininfarina E-voluzione: Ferrari e-koles Peugeot 3008 DKR Peugeot 3008 DKR – za nadaljevanje prevlade na reliju Dakar · · · ·