Nagajiv napihljiv grad na razstavi Funland
Kulturni izbor · odri

Seksapilna razstava Funland: Pleasures & Perils of the Erotic Fairground v Muzeju seksa v New Yorku je idealna izbira za vse nagajivo razpoložene mlade in mlade po srcu.

Umetniški duo Bompas & Parr je v Muzeju seksa v New Yorku odprl razstavo Funland: Pleasures & Perils of the Erotic Fairground o užitkih in nevarnostih erotično obarvanega karnevala. Razstava za nagajivo razpoložene mlade in mlade po srcu je polna, recimo temu, zanimivih instalacij, ki spodbujajo vseh pet človeških čutov.

Razstava Zabavišče: Užitki in nevarnosti erotičnega zabavišča, ki sta jo v njujorškem Muzeju seksa postavila Sam Bompas in Harry Parr, umetnika iz Londona, zajema pet atrakcij, posvečenih petim človeškim čutom in ‘karnivalskim’ užitkom.

Nepozabna izkušnja se prične z vhodom v labirint iz ogledal, imenovan Tunel ljubezni in konča, ko izgubljeni najde cilj – točko G.

Sledi morda še največja in najbolj vabljiva atrakcija razstave, napihljiv grad Skači za užitek, ki je poln porednih oblik, saj obiskovalci namesto po grajskih tleh in stenah poskakujejo in predvsem padajo po napihljivih dojkah različnih velikosti, oblik in barv.

In potem… plezalna stena, imenovana Gora dotikanja, katero premagujete s plezanjem po orodjih, ki so, khm, khm, faličnih in drugih zanimivih telesnih oblik. V želji, da obstanete na steni, seveda pozabite na sramežljivost ob spoznanju, česa se dotikate.

Na razstavi je še več zanimivih postojank in instalacij, ki izzivajo vaše čute, spodbujajo porednost in radovednost ter preizkušajo meje vašega zardevanja, med drugim soba z arhivsko filmografijo ter sladice, ki so zaradi oblik bolj grešne kot zaradi kalorij. Hihitanje in sramežljivo spogledovanje med neznanci seveda ne izostane.

Razstava bi bila vsekakor zanimiva destinacija za prvi zmenek, njena edina pomanjkljivost pa je dejstvo, da je tako daleč!


Foto: California Youth Symphony California Youth Symphony prvič v Sloveniji LaTal - Incredible Box Festival uličnega gledališča – Ana Desetnica 2014 Foto: Lent Maribor se bo ponovno zalesketal v zvezdniškem siju Festivala Lent cover_new Plesna predstava Betontanc: Pista sveta · ·