Spa center Yunesson Spa Resort
Utrip mesta · destinacija

Če iščete nenavadno termalno doživetje, je Japonska pravi kraj za vas. Ne le namakanje v širokih rezancih, v SPA centru Yunesson Spa Resorttam si lahko privoščite tudi kopel v rdečem vinu, zelenem čaju, kavi in sakeju. Če nimate dovolj denarja in časa za pot v deželo vzhajajočega sonca, pa vseeno želite neobičajno termalno izkušnjo, lahko to doživite v gradu Starkenberg na avstrijskem Tirolskem.

Japonska je pred časom na seznam bizarnih storitev dodala kopel v vinu, kavi, zelenem čaju in sakeju (riževo vino). Vse to si lahko privoščite v SPA centru Yunesson Spa Resort v kraju Hakone. Čeprav se vse skupaj sliši skrajno bizarno, pa so tovrstne kopeli celo priporočljive, saj naj bi imele zdravilne učinke.

Bazen, napolnjen z rdečim vinom vrste Merlot – v kopeli z vinom se je kopala tudi Kleopatra –, naj bi tako zaradi polifenolov iz rdečega vina na kožo deloval izjemno pomlajevalno. Vino vsebuje resveratrol, ki lahko upočasni staranje. Še več. V bazen iz 3,5-metrske steklenice priteka vino, ki ga lahko pijemo kar med namakanjem. Storitev je žal na voljo le 12 dni v letu. Upajmo, da imajo zaposlenih dovolj reševalcev iz vode.

PREBERITE ŠE: Kopanje v pivu: pivska kopel v Avstriji

Če želite imeti lepšo kožo, priporočajo tudi obisk kopeli s sakejem, ki ima sposobnost odstranjevanja starostnih peg. Za krepitev imunskega sistema pa predlagajo obisk bazena z zelenim čajem. Ne manjka niti kopel v sveže praženi kavi, ki naj bi zmanjšala celulit, za valentinovo pa ponujajo celo čokoladno kopel.

Galerija – SPA center Yunesson Spa Resort:

Spa center Yunesson Spa Resort – kopel v kaviOdpri galerijo

Počitniške sani Aurora Bubble Sled Aurora Bubble Sled: panoramske sani za edinstven ogled severnega sija Ledeni hotel Icehotel 365 Icehotel 365 – največji ledeni hotel na svetu zdaj odprt skozi vse leto Novoletna jelka v Vilni Praznična jelka v Vilni vas bo popolnoma omrežila shutterstock_205170388 Dubai Mall: kaj vse najdemo v največjem nakupovalnem centru na svetu? · · · ·