Haiti
Utrip mesta · destinacija

Če načrtuje potovanje v tujino, je pametno, da si vzamete nekaj minut in preučite zemljevid, ki so ga pripravili strokovnjaki pri International SOS and Control Risks in rangira turistične destinacije glede na stopnjo nevarnosti. V te države nikar ne potujte, če se želite domov vrniti v enem kosu. To so najnevarnejše turistične destinacije 2017.

Katere so najnevarnejše turistične destinacije? Če načrtujete potovanje in se sprašujete, ali boste tam varni, ne smete spregledati tega zemljevid, ki so ga pripravili pri International SOS and Control Risks. Na njem je kar precej destinacij, ki vas bodo morda presenetile. Še vedno bolje, da vas presenetijo zdaj, v udobju doma, kot na licu mesta. Več prečudovitih kotičkov sveta je namreč za počitnice zaradi takšnih ali drugačnih razlogov (terorizem, virus zika, vojna …) nevarnih ali celo prenevarnih, kar je dobro upoštevati ob načrtovanju morebitnega obiska.

PREBERITE ŠE: To so top destinacije za tiste, ki se višine ne bojite!

Predvsem na račun virusa zika in terorizma 72 odstotkov ljudi meni, da bo tveganje na potovanjih v letu 2017 večje kot leta 2016, kar 57 odstotkov pa jih meni, da bo leto 2018 v tem smislu še nevarnejše. Vse spodaj naštete države so označen z rdečo. To v grobem pomeni, da je tam prisotnega veliko nasilja in da so pogosto na udaru tudi turisti.
V nadaljevanju objavljamo najnevarnejše turistične destinacije, za katere je bolje, da se jim do nadaljnjega izogibate, če želite priti domov v enem kosu.

Najnevarnejše turistične destinacije 2017:

JemenOdpri galerijo

najboljši butični hoteli na svetu Top 10: najboljši butični hoteli na svetu 2016 Lily Beach Resort & Spa, Maldivi Top 10 prelivnih ali “infinity” bazenov na svetu Bela hiša - White House Kaj se zgodi, ko v Google vpišete Bela hiša? Melania Trump - slovenski kraji posebnega pomena Po poteh Melanie Trump: 5 slovenskih krajev posebnega pomena za Melanio · · · · · · ·