nathan-waters-ykH4Wtocefc-unsplash
V zraku · tehnologija · gadgeti

Posvetili smo se različnim brezžičnim polnilcem za vsako priložnost. Naj bo to podstavek, stojalo, za v avtomobil ali popolnoma prilagojen za Apple izdelke, na našem seznamu najdete polnilce za vse. To so najboljši brezžični polnilci 2019.

Uporabniki pametnih telefonov si želimo, da so naše naprave vedno polnih baterij in pripravljene na uporabo. Zato je ideja o stacionarnem brezžičnem polnilcu zelo mamljiva. Vedno vemo kje se nahaja, namestimo ga na nam najbolj priročno lokacijo, pa še estetsko je, vsaj v primerjavi z navadnim polnilcem, precej lepši. Kateri so torej najboljši brezžični polnilci 2019?

Načeloma poznamo dve vrsti brezžičnih polnilcev. Ležeče, ki so videti kot podstavek za pijačo, ter stoječe, ki nam omogočajo lepši pogled na zaslon. Oboji lahko služijo polnjenju le ene naprave, ali pa so prilagojeni za polnjenje več naprav hkrati. Največ razlik najdemo pri hitrosti polnjenja, toleranci pri debelini ovitka na telefonu ter izgradnji. Seveda ne smemo pozabiti tudi brezžičnih polnilcev za v avtomobil. Na našem seznamu smo se posvetili vsem tem karakteristikam in izbrali le najboljše brezžične polnilce.

Najboljši brezžični polnilci 2019

Brezžični polnilec Yootech

Tale mali brezžični polnilec podpira hitro polnjenje pri 10 W za naprave Samsung Galaxy, polnjenje pri 7,5 W za naprave iPhone ter polnjenje pri 5 W za vse ostale naprave s podporo brezžičnega polnjenja Qi.

Med polnjenjem bo lučka, ki označuje začetek polnjenja, utripala le prvih 16 sekund (primerno za na nočno omarico), polnjenje pa bo delovalo tudi, če bomo na telefonu imeli ovitek do debeline 4 mm. V paketu dobimo brezžični polnilec ter dva kabla (USB-A v USB-C ter USB-C v USB-C). Na žalost je potrebno polnilni adapter dokupiti (ta naj podpira standard polnjenja QC2.0 ali QC3.0).

Brezžični polnilec Aukey

Zmore vse to, kar zmore zgoraj omenjeni Yootech, le da je zapakiran je v modernejši dizajn. Ta se bo lepše zlil z napravami na naši pisarniški mizi. Odlikuje ga vrsta varoval, od prenapetostne zaščite do zaščite proti pregrevanju. Zaznal bo tudi, če bomo na telefonu pustili kakšen kovinski predmet, ki tja med polnjenjem ne sodi. Tudi za ta brezžični polnilec bo potrebno polnilni adapter dokupiti posebej.

Brezžični polnilec/stojalo Seneo

Če si raje kot podstavek želimo stoječi polnilec, potem zna polnilec Seneo zadovoljiti naše potrebe. Naprave Samsung Galaxy bo polnil pri moči 10 W, naprave iPhone pri 7,5W, vse ostale naprave pa pri moči 5 W. Telefon bo mogoče polniti tako v vertikalnem kot horizontalnem položaju, v kolikor bi med polnjenjem radi pogledali kakšen film.

Najbolj izstopa podpora polnjenju naprav z nameščenimi ovitki do debeline 5mm, kar je že precej. Večina brezžičnih polnilcev zahteva, da ovitek pred polnjenjem odstranimo. Seneo je morda prav zato veliko privlačnejši za nakup. A kot večina cenovno ugodnih polnilcev tudi ta ne pride s priloženim polnilnim adapterjem.

Brezžični polnilec Te-Rich

Še en brezžični polnilec v obliki podstavka, a tokrat zelo kakovostno izdelan. Ohišje polnilca je izdelano iz steklene površine, robovi iz aluminija, kar mu daje minimalističen in eleganten videz. Ohišje je tudi izredno tanko in nevpadljivo. Majcena LED-lučka naznani začetek polnjenja, najvišja moč polnjenja pa znaša kar 15 W. Tudi ta polnilec na žalost zahteva dokup polnilnega adapterja.

Brezžični polnilec Steanum Qi

Daljše poti v neznano, ko nam smer vožnje narekuje glas navigacije, lahko pošteno oskubijo našo baterijo. Zato je avtomobilsko stojalo, ki služi tudi kot brezžični polnilec, odlična rešitev. Poleg tega je stojalo Steanum izdelano iz aluminija, gumijasta podloga na objemalkah pa bo poskrbela, da bo telefon ostal udobno nameščen.

Objemalke bodo s pomočjo gravitacije telefon zagrabile samodejno, brezžično polnjenje pa bo delovalo tudi na zelo debelih ovitkih, vse do debeline 7 mm. Vrsta pozitivnih mnenj izpostavi tudi možnost 360° vrtenja nastavka. Je pa potrebno dokupiti polnilni adapter za v avtomobil s standardom QC3.0.

Brezžični polnilec Choetech

Obstaja velika možnost, da doma posedujemo več naprav, ki se lahko brezžično polnijo. Oziroma ima vsaj še nekdo kdo v gospodinjstvu telefon, ki podpira takšen način polnjenja. Takrat si lahko omislimo podstavek, ki zmore napolniti dve ali več naprav hkrati. Omenjen brezžični polnilec lahko pri polni hitrosti napolni do dve napravi hkrati.

V podstavku se skriva kar 5 tuljav, kar omogoča, da lahko naš telefon položimo kamorkoli na podstavek. Dobra novica je tudi ta, da je poleg tega podstavka polnilni adapter standarda QC3.0 že priložen.

Polnilna postaja Seneo

Omenjena polnilna postaja 3v1 polnilna poskrbi tako za pametni telefon iPhone, pametno uro Apple Watch ter brezžične slušalke AirPods. Uporabna lastnost tega postavka je tudi ta, da lahko postaji med seboj ločimo s pomočjo magnetov. Sama namestitev traja malce več časa, saj je za polnjenje ure Apple Watch potrebno ročno napeljati kabel v podstavek. A to odtehta praktičnost, saj se bodo na koncu vse naše naprave istočasno polnile na enem mestu. Je pa potrebno dokupiti polnilni adapter standarda QC3.0.


hammerheadrazer.0 Razer Hammerhead True Wireless: slušalke, ki pri igranju igric ne zamujajo ErzetichAudio-Thalia-01 Erzethic Thalia: slovenske slušalke, ki navdušujejo avdiofile dji naslovna DJI Mavic Mini: najmanjši dron iz družine Mavic samsung book Samsung Galaxy Book Ion in Galaxy Book Flex: s QLED-zaslonom in brezžičnim polnjenjem · · · · ·