sebastian-thies-nat-2-upcycled-milk-footwear-05-23-2019-designboom-1200
V zraku · dizajn · Utrip mesta · moda

Prekomerna proizvodnja mleka v tovarnah je privedla do tega, da veliko mlečnih izdelkov ostaja neporabljenih. Pri podjetju nat-2 so se zato domislili zanimivega načina, kako rešiti ta problem – iz pokvarjenega mleka so izdelali obutev.

Pokvarjeno mleko resda ni namenjeno konzumiranju, a kljub temu vključuje sestavine, po zaslugi katerih ga je mogoče uporabiti tudi v obutveni industriji.

Oblikovalec Sebastian Thies (nat-2) se je povezal z bioinženirko Anke Domaske (QMilk), s katero sta zasnovala prav posebno ultramodno obutev, izdelano iz mleka, ki več ni primerno za zaužitje.

Material, ki je sestavljen iz volne in mlečnih vlaken, je 100-odstotno naraven in prijeten na dotik. Uporabnike ne bo navdušil le z mehkostjo in udobjem, temveč tudi s funkcijo uravnavanja temperature in antibakterijskim delovanjem.

Kupci bodo lahko izbirali med nizkimi in visokimi supergami, dostopnimi v široki paleti barv. To pa še ni vse! nat-2 je v sodelovanju z blagovno znamko Thies 1856 prav tako zasnoval linijo mlečnih copatov.
Superge so sicer ocenjene na 299, copati pa na 120 evrov. Njihova proizvodnja, pri kateri so uporabljeni tudi nekateri drugi materiali, kot sta pluta in guma, poteka ročno v Italiji.

Galerija: Obutev iz mleka nat-2

Nat-2 predstavlja linijo obutve, izdelano iz mlekaOdpri galerijo
mcdonalds-beehive-hed-page-2019 McHive: najmanjši McDonald’s na svetu Blue Ridge Camping Hammock Blue Ridge Camping Hammock: viseča mreža in šotor v enem za največje pustolovce Ford-Self-Braking-Trolley-Cart-0-Hero Fordov nakupovalni voziček ima tehnologijo proti trčenju CHAT-Inflatables-1 CHAT: edinstvene blazine, ki jih moraš imeti letos na plaži ·