ora-the-worlds-first-graphene-headphones
V zraku · tehnologija · gadgeti

Znanstveniki že kar nekaj časa napovedujejo, da se bo grafen ‘naselil’ v mnoge tehnološke naprave, elektronska vezja itd. Napovedi se očitno uresničujejo, saj so pri kanadskemu startup podjetju ORA razvili prve slušalke iz tega materiala, ki je mimogrede 200-krat močnejši od jekla in 1000-krat lažji od papirja in rezultati so bojda izjemni.

Membrane GQ-slušalk so tisti posebni del, o katerem je in bo največ govora. Kot se za tako kakovostno napravo spodobi, jo krasijo najboljše lastnosti, kot so možnost brezžične povezave, kontroler, jagnječje usnje, ki odlično ‘diha’, leseno ohišje oz. školjka in anatomsko oblikovana slušalka za boljše in udobnejše poslušanje. Pri Ori obljubljajo tudi za 70 % zmogljivejšo baterijo.

Zvočna kakovost pri GQ je rezultat uporabe nanotehnologije. Grafen reagira na zvok veliko bolj ‘naravno’ kot ostali materiali in ga prenese v naša ušesa in možgane občutno manj popačenega. Zvok namreč potuje prek membran in te morajo biti čim tanjše in lažje, a ravno to hkrati povzroča tudi vibracije v njih, kar vpliva na kakovost zvoka. Najbrž ni treba poudarjati, da se z grafenom to ne dogaja.

Na poslušanje!

Galerija sklik: ORA GrapheneQ slušalke

ORA GrapheneQ slušalkeOdpri galerijo
BEBOP - Zvočnik Blossom Blossom: zvočnik Bluetooth, ki zvok “zavrti okoli svoje osi” Seaboard Block Tipkovnica za glasbenike Seaboard Block – prenosni glasbeni studio Dual Instant Camera Dual Instant Camera: kamera z dvema objektivoma, ki z rotacijo spreminjata perspektive backpacker-slider-1820x700 Thermacell Backpacker: najboljša zaščita pred komarji · ·