shutterstock_303901985
Utrip mesta · kulinarika

Kako pripravljate pire krompir? Ga skuhate v vodi, odcedite, dodate maslo, mleko in morda še kislo smetano, nato pa ga premečkate? No, ta priprava pire krompirja naj bi bila popolnoma napačna.

Klasična priprava pire krompirja naj bi bila napačna, saj naj bi voda, ki jo odcedimo, imela največ okusa. Tako vsaj pojasnjuje kuharski mojster Tyler Florens. Kakšna priprava je torej pravilna, da bo krompir ohranil ves svoj okus? Namesto da krompir kuhamo v vodi, bi ga morali kuhati v mešanici smetane, masla, začimb in olivnega olja.

Ko je krompir mehak, ga odstavimo in v posodo postavimo cedilo. Krompir precedimo, na dnu cedila se bo zbrala krema. Nato krompir vrnemo nazaj v lonec, mu dodamo kremo in premečkamo. Po mnenju kuharskega mojstra Florensa naj bi zagotovilo najbolj neverjeten okus.
Boste poskusili?


shutterstock_332678375 8+ nasvetov za pripravo najboljšega kostanja shutterstock_146318564 Kako v 3 minutah pripravimo odličen kostanj? Kava z viagro Stillbull: To je najbolj pohotna kava z viagro, za divja jutra atelje-meni TR, sladica1, foto Marko Delbello Ocepek Teden restavracij 2017: v objemu jesenskih okusov · · · · ·