Porsche GT Vision Truck
Utrip mesta · mobilno

Da domišljija ne pozna meja smo v naši rubriki že kar nekajkrat dokazali. Pred časom je bil predstavljen konceptni Porsche GT Vision 906/917 Le Mans, ki ga je mogoče videti tudi v igri Gran Tourismo. Zdaj smo dobili še primerno ‘orodje’ za njegov prevoz na dirkališče in iz njega.

Koncept Porsche GT Vision Truck Concept prihaja izpod rok oblikovalca z imenom Alex Imnadaze, ki se je podpisal že pod konceptnega Porscheja GT Vision Le mans. Dnevi, ko se avtomobilski navdušenci z lastnimi superšportniki podali na pisto, so že mimo in tako ni nič čudno, da tudi za superšportnike potrebujemo občasen prevoz.

Oblikovalski virtuoz si je tako omislil več kot primerno vozilo, za prevoz sila privlačnega koncepta. Dizajn tovornjaka sledi oblikovalskemu jeziku, ki smo mu bili priča pri Porscheju v zadnjem času, poleg tega pa še ponazarja zaobljeno obliko voznikovega prostora s koncepta Le Mans. 12 ogromnih koles je skorajda popolnoma vpetih v dno tovornjaka, ‘spojler’ na zadku pa ne pušča nobenega dvoma, čemu je ta tovornjak namenjen. Koncept GT Vision Truck je dokaz, da lahko tudi ‘delavni stroji’ delujejo povsem drugače, če le uporabimo malce domišljije.

ORA R1 ORA R1: najcenejši električni avtomobil na svetu! Pellenc Expand R5090 Pellenc Expand R5090: obiranje oliv malce drugače Aviar R67 Aviar R67: ruski električni športnik Qiantu Motor K50 Qiantu Motor K50: bo Tesla naposled dobila rivala? · · ·