Porsche Macan
Utrip mesta · mobilno

Macan je v tem trenutku najbolje prodajan model znamke Porsche. Odkar je leta 2014 Macan prvič zapeljal na ceste, so jih prodali že 350.000, v prejšnjem letu pa so na vsakega prodanega Porscheja 911 prodali 3 Macane. Če želijo pri Porscheju obdržati te številke, je osvežitev zagotovo dobrodošla.

Prenova Porsche Macana ni velikopotezna, saj je bilo največ sprememb na zadku avtomobila, medtem ko ima sprednji del le prenovljene serijske LED-žaromete. Zadek ima zdaj že poznano LED svetlobno črto, ki smo jo lahko videli že pri modelih Cayenne in Panamera. Najnovejši Macan med drugim nosi nove barve z eksotičnimi imeni, kot so Miami Blue, Dolomite Silver Metallic, Crayon in Mamba Green Metallic. Kot je že v navadi, so na voljo na novo oblikovana platišča v velikosti 20 in 21 palcev.

Najbolj opazna sprememba v notranjosti prenovljenega Porsche Macana je zagotovo spremenjena osrednja konzola, ki ima zdaj večji, 11-palčni zaslon na dotik. Info-telematski sistem je serijsko podprt z pametnim glasovnim upravljanjem in ažurnim spremljanjem prometnih informacij in stanja na cestah. Na voljo bo tudi aplikacija za pametni telefon, ki bo lastnikom Macana omogočila snemanje off-road podvigov. Za doplačilo je na voljo še ena opazna sprememba. GT športni volan, ki smo ga videli že v modelu 911, da notranjosti bolj športen videz, ob morebitnem paketu dodatne opreme Sport Chrono pa bo imel tudi volan tipko za vklop sistema Sport Response. Po želji si boste lahko omislili ogrevano vetrobransko steklo in ionizator za bolj kakovosten zrak v potniški kabini.

Porschejevi strokovnjaki so se poigrali z nastavitvami podvozja in vožnja bo zdaj še bolj udobna. Podatkov o motorjih v tem trenutku še ni, bodo pa številke o konjskih močeh zagotovo višje kot pri aktualnih Porsche Macanih. Po govoricah sodeč naj med njimi ne bi bilo dizelske in hibridne različice. Prenovljeni Macan bo najprej na voljo kupcem na Kitajskem, proti koncu leta pa si ga že lahko obetamo na evropskih cestah.

Galerija slik – Porsche Macan

Porsche MacanOdpri galerijo
Audi Q3 Audi Q3: druga generacija je občutno spremenjena Microlino: malček, ki obuja preteklost. Microlino: malček, ki obuja preteklost Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5 Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5: kocka na kocko … ‘bondmobil’ Aston Martin Volante Vision Concept Aston Martin Volante Vision Concept: luksuzna leteča prihodnost · · · · · ·