Električni leteči "avtomobil"
Utrip mesta · mobilno

Inženirji podjetij Porsche in Boeing že razvijajo prve prototipe za električne leteče avtomobile.

Marsikdo si ne predstavlja vsakdana brez lastnega avtomobila. Nečesa, kar je še pred manj kot 100 leti veljalo za luksuz, če ne celo za nepredstavljivo vizijo prihodnosti. Kakšna pa je današnja vizija mobilne prihodnosti? Električni avtomobili že počasi zavzemajo trg, a podjetji Porsche in Boeing zrejo še dlje. V obdobje, ko se bomo v službe vozili kar z manjšim električnim letalom. Trg naj bi za takšne stvari bil ugoden že leta 2025.

Trenutno je ideja še v fazi koncepta, a podjetji mislita čisto resno. Že sedaj potekajo skrbne analize potencialnega trga za takšna letala. Inženirji obeh podjetjih so že skupaj strnili glave in razvijajo prve prototipe. O podobnih poskusih izdelave manjših futurističnih letal za komercialno rabo smo že poslušali, a morda bosta ravno Porsche in Boeing s svojim občutkom za precizno izdelavo, stil in inovacije prepričala ljudi, da je to zares tista prava prihodnost osebnega transporta.


BMW M8 Gran Coupe Competition BMW M8 Gran Coupe in Gran Coupe Competition: ekstremno elegantna zverina kurt-cobain-nirvana-mtv-unplugged-e3627468-cb34-46be-a8ce-39d305a356d7 To je presenetljiva playlista, ki jo Rolls Royce uporablja za nastavitev ozvočenja Salomé Yachts Atlantic Salomé Yachts Atlantic: dizajner Bugattijev pokazal svoj prvi gliser Prenovljeni G-Wagni Expedition Motors Ti obnovljeni Mercedesovi G-Wagni so najbolj kul terenci! · ·