img_2454_small
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen je kot uradni partner olimpijskih iger v Sočiju svojo vlogo vzel zelo resno. Prispevali so več kot 3.000 vozil Volkswagen, Audi ter Škoda, vendar najbolj izstopa pošastni Polar Expedition Amarok, ki je bil za promocijo dogodka tudi v najbolj oddaljenih regijah Rusije zasnovan pred letom dni.

Tri terenska vozila Volkswagen Polar Expedition Amarok so se namenila na 16 tisoč kilometrov dolgo ekspedicijo od Moskve do Petropavlovsk-Kamchatskyja na polotoku Kamčatka. Vozila, opremljena z dizelskim 2.0 motorjem, so pot opravila brezhibno, saj je bil cilj Volkswagna predvsem zanesljivost in ne hitrost. Ekipa je na 66-dnevnem potovanju zaloge hranila v notranjosti vozila, opremljenega tudi s kletko, masivnimi pnevmatikami in vzmetenjem za ekstremne pogoje. Z razburljivo potjo se je devetčlanska ekipa vpisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov in sicer kot najdaljša off-road vožnja skozi eno državo.

Tako kul vozilo, kot je pošastni Amarok, seveda v prosti prodaji ne bo na voljo. Vendar pa je Volkswagen ponudil posebno različico vozila, imenovano Amarok Sochi Edition z dodatno zunanjo kromirano obrobo, 18-paličnimi platišči, navigacijo in posodobljeno notranjostjo. S takim vozilom bi imeli vsekakor manj problemov v primeru pravih sibirskih ledenih neviht, ki smo jih pred kratkim doživeli v Sloveniji.

Odpri galerijo
021-Novi-Mercedes-Benz S-Class-Coupe Mercedes-Benz S-Class Coupe – Nova zvezda je rojena AnalogOne.One by Grainworks Leseno kolo po meri 849589525270735715 BMW X3 – Grdi raček je postal labod 11552040471069595376 Kia v segment luksuznih limuzin – Kia K900 · · ·