cassie-lopez-4Af9-WqBO7I-unsplash
V zraku · odnosi

“Raje se prepiram s tabo, kot da poljubim nekoga drugega.” – Neznani avtor

Živimo v družbi, kjer so se ljudje navadili, da redno menjujejo partnerje. Ko pa srečaš pravo osebo, pa bo menjava za nekoga drugega zadnja stvar, na katero bi sploh pomislil!

Seveda bi bilo življenje veliko boljše, če bi se preprosto sprejeli z vsemi svojimi napakami, a na žalost to ni nekaj, kar bi ljudje bili sposobni storiti. Če pa si resnično želimo izpopolnjujoč odnos, bomo morali zapreti oči, pogledati skozi prste, in sprejeti partnerjeve pomanjkljivosti. Ljudje, ki si želijo partnerja oblikovati v lastno podobo ali ga nadzorovati, niso sposobni ljubečega razmerja.

Ko govorimo o ljubezni, moramo najti načine, kako se združiti, kako se dopolniti, sprejeti. Spreminjanje nekoga ni in nikoli ne bo delovalo! Ljudje, ki so nam blizu, nikoli ne bodo to, kar si želimo mi, in prej, ko se bomo soočili s tem dejstvom, lažje bo življenje, prihranili pa si bomo kar nekaj glavobolov in srčnih težav.

Prava veza med dvema partnerjema pomeni SPREJEMANJE, RAZUMEVANJE in POPOLNO ZAVEZANOST. Svojega partnerja moram sprejeti takšnega, kot je, sčasoma pa bomo te njegove pomanjkljivosti začeli tudi ceniti. Naše potovanje ne bo vedno brez težav, vendar smo v tem skupaj, in zato bo lažje.

Prej, ko bomo partnerja sprejeli takšnega, kot je, bolje bo. Za to, da so takšni, kot so, imajo svoje razloge, mi pa jih moramo spoštovati. Če se bomo tega držali, bomo na koncu ugotovili, da se razumemo na veliko bolj poglobljeni ravni.

Življenje lahko premagujemo skupaj, ne da bi pri tem imeli enak način razmišljanja. Če smo zmožni pravilno komunicirati in reševati svoje težave, bo naš odnos rastel in uspeval na več načinov, kot je to sploh mogoče! Več kot bomo prispevali k stabilni zvezi, boljša bodo naša življenja.

Raje, kot da partnerja trpinčimo, poglejmo skozi prste pri njegovih pomanjkljivostih in se postavimo na točko, ki vsem vpletenim omogoča, da se razvijamo čustveno in duhovno. Res je, gotovo bodo naši partnerji delali stvari, zaradi kateri bi na trenutke lahko samo znoreli, vendar se moramo zavedati, da tudi sami niste popolni.

Bolj, kot bomo imeli odprto glavo za take stvari, hitreje bomo prišli do zaključka, da je SPREJEMANJE edina pot naprej.

Pari se lahko razvijajo in rastejo le tako, da se poskušajo razumeti. In ko bomo s tem začeli, bomo uživali v sadovih resnične ljubezni!

logan-weaver-RQtneEMqvK0-unsplash Bodi njegova muza: 8 nasvetov, kako prebuditi moškost v njem (izven spalnice) pexels-photo-2407373 (1) Za napačnega moškega, za napačno žensko, NIKOLI ne bomo dovolj dobri! shutterstock_141655957 10 bizarnih, a popolnoma resničnih razlogov, zaradi katerih so se pari ločili! daniil-lobachev-KNJ8s31LNY0-unsplash Ljudje z mehkim srcem so tisti, ki so v tem svetu najpogumnejši! · ·